cookie-og-privatlivspolitik
NørregadeTeatret er eneste faste bruger, der er tilbage i Hylddalen. Her fra "Dr. Zivago" i 2018.
NørregadeTeatret er eneste faste bruger, der er tilbage i Hylddalen. Her fra "Dr. Zivago" i 2018.
Foto: Claus Hansen

Lolland

Helhedsprojekt sat i søen

Skal gøre Bangshave attraktiv for fonde.
02. august 2020 kl. 17:30 Af Birgitta Andersen

Annonce

MARIBO Et af de projekter, som fik støtte i seneste omgang fremskudte anlægsprojekter, var en helhedsplan for Bangshave-området i Maribo.

Byrådet nikkede på juni-byrådsmødet ja til, at hele området skal forskønnes, og der skal være bedre adgangs- og parkeringsforhold.

Derfor har byrådet sat fire millioner kroner af til at få projektet til at rulle. Beløbet skal bruges til at få lavet et ordentligt salgsoplæg, så nogle af de store fonde kan falde for ideen, forklarer teknisk direktør i Lolland Kommune, Bjarne Hansen.

- Alene projektet i selve Hylddalen kommer op i et beløb, man ikke bare lige stamper op af jorden. Vi havde den oppe at vende i de politiske udvalg for fem år siden, og her var konklusionen, at en modernisering af Hylddalen ville løbe op i cirka 14 millioner kroner. Det var ikke lige penge, politikerne kunne finde. Der skal en stor investor til, siger han.

Helhedsplanen dækker friluftsscenen i Hylddalen, men også resten af Bangshave over til roklubben.

- Vi har et aktuelt problem med parkering og ville derfor gerne anlægge flere parkeringspladser. Men Naturstyrelsen ser helst, at vi kommer med en helhedsplan, så det hele hænger sammen, siger chef for kommunens Park & Vej-afdeling Kjeld Jensen.

Til den anden side diskuteres det, hvor langt et stykke man skal tage med i helhedsplanen. Skal den gå helt over til og med Brovejen? Kommunen ønsker nemlig også en trafiksanering af området ved Ved Åen, og der har længe været talt om at binde Søndersø og Nørresø bedre sammen.

- Men de fonde, der gerne vil investere i et kulturhistorisk projekt i Hylddalen, er ikke nødvendigvis de samme som dem, der kan se ideen i at trafiksanere ved Ved Åen, siger Bjarne Hansen.

Når helhedsprojektet for Bangshave er klar, fremlægges det for politikerne.

Læs også artiklen "Hylddalen trænger til en omgang"KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tag Coronasnakken med dit barn 27. september 2020 kl. 22.21

AF: ANDREAS ALBERTSEN

Tag stilling til organdonation 25. september 2020 kl. 12.19

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

Annonce