cookie-og-privatlivspolitik
Skibet "Nakskov Mærsk" er ved at blive bygget på et værft i Kina og ventes leveret, inden året er omme.
Skibet "Nakskov Mærsk" er ved at blive bygget på et værft i Kina og ventes leveret, inden året er omme.
Foto: Mærsk

Lolland

Her er "Nakskov Mærsk"

Mærsk er ved at få bygget et containerskib, som skal hedde "Nakskov Mærsk".
07. marts 2021 kl. 13:40 Af David Arnholm

NAKSKOV Det bliver næppe et skib, der kommer til at anløbe Nakskov Havn. Men ikke desto mindre er Mærsk i øjeblikket ved at få bygget et nyt containerskib, som får navnet "Nakskov Mærsk" - det bekræfter Mærsks kommunika- tionsafdeling.

Skibet er et af 13 nye feeder-skibe, Mærsk har forpligtet sig til at chartre, og som skal indgå i et netværk mellem asiatiske havne. Et feeder-skib er således et mindre containerskib, der opsamler containere på flere pladser og leverer dem til containerterminaler, hvor de store containerskibe anløber.

De 13 skibe vil få en kapacitet på 2.200 TEU - en TEU svarer til en tyvefodscontainer - og skal erstatte en række ældre og mindre effektive skibe. Udskiftningen sker som led i Mærsks igangværende optimering og fornyelse af feeder-porteføljen, som omfatter omkring 250 skibe i gruppen under 3.000 TEU.

Alle 13 nye skibe vil få dansk-relaterede navne, der begynder med N, og Mærsk oplyser, at Nakskov er valgt, da Mærsk har haft tilknytning til værftet, og Nakskov er en købstad og en havneby.

De 13 skibe vil blive bygget på Jiangnan Yard i Kina (fem skibe), Imabari Yard i Japan (fem skibe) og Zhoushan Changhong Yard i Kina (tre skibe) og ventes at blive leveret i år.

Annonce


KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

AF: JESPER LORENTZEN

Biodiversitet og vejkanter 03. april 2021 kl. 19.00

AF: PAW HALLANDSON

Sol og vind går helt i sort… 02. april 2021 kl. 21.47

Annonce

ANNONCE