cookie-og-privatlivspolitik
Gert Mortensen fejrer i morgen 20-års jubilæum for sin salon, Frisør Gert, på Axeltorv i Nakskov.
Gert Mortensen fejrer i morgen 20-års jubilæum for sin salon, Frisør Gert, på Axeltorv i Nakskov.
Foto: Claus Hansen

Lolland

Herre i egen salon i 20 år

Frisør Gert vil gerne være garant for et godt håndværk.
12. oktober 2021 kl. 20:20 Af Marianne Knudsen

NAKSKOV - Jeg elsker at være i min butik!

Udbruddet kommer fra Frisør Gert i Nakskov, som de færreste kender efternavnet på, men det er altså Mortensen.

I morgen, onsdag 13. oktober, er det præcis 20 år siden, at han åbnede sin frisørsalon på Axeltorv. Salonen har fast lukkedag om onsdagen, og jubilæumsdagen fejrer Gert Mortensen sammen med sit personale ved at gå ud at spise, men kunderne skal ikke snydes. Hele ugen er der 20 procents rabat på en række produkter.

Gert Mortensen stammer fra Sakskøbing, hvor han stod i lære hos Poul Jørgnensen og blev udlært som både herre- og damefrisør, og heldigvis for det. For jobmæssigt er der intet, der kan sætte Gert i så godt humør som at sætte en flot frisure på en vordende brud og fuldende værket med makeup.

Efter elevtiden kom Gert Mortensen til Gundorphs afdelinger i i Nykøbing, Maribo og Nakskov og videre til Salon Nicolai i Østergade for så at pendle i to et halvt år til Næstved. For i 1992 havde han bosat sig i Nakskov med sin kone Anne, da hun blev ansat i Nakskov Kommune.

Annonce

- 38 år gammel besluttede jeg mig så for at få min egen salon. Den åbnede i 2001, og det har jeg aldrig fortrudt. Det har jeg været meget glad for, forsikrer Gert Mortensen, der som regel har to svende og to elever ansat.

At der også kom kunder i den nye salon, skyldtes nok, at han var et kendt ansigt.

- Jeg har gået til dans hos Birthe Elnegaard i Sakskøbing, og jeg var med som danser i Klaus Frost Jensens revyer i Nakskov først i 1980'erne, når der var sommersjov på Lienlund eller revy i teatersalen, fortæller Gert Mortensen.

I 2002 kom han i bestyrelsen for Lolland-Falster Frisørlaug og er i dag oldermand og med i hovedbestyrelsen for Danmarks organisation for selvstændige frisører og kosmetikere, forkortet til DOFK.

- I dag kan du blive frisør på tre måneder. Det er ikke en beskyttet titel. Jeg går ind for at lave et godt håndværk, og jeg går op i, at vi skal have elever, der får en god uddannelse. Danmark har også den bedste frisøruddannelse. Den er meget grundig og tager fire år, og jeg tager mine elever i mesterlære, for det synes jeg er bedst.

Annonce

I fritiden fylder hjemlig hygge med kone og børnene Sofie på 16 og Noah på 12 meget, og sin irritation over manglende p-pladser på det kommende, ombyggede Axeltorv har Gert Mortensen næsten glemt.

- Jeg sætter min lid til, at vi får et flot torv. Jeg håber, at det bliver smukt og passer til den gamle by, og vedrørende parkering kan kunderne blive kørt ind i gården i smøgen ved siden af Axeltorv 13 og sat af og hentet, indskyder han.

For det nye hår og de flotte frisurer skulle jo nødigt klaske sammen i et muligt uvejr.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

Annonce

ANNONCE