cookie-og-privatlivspolitik
Pederstrup er Lolland-Falsters udvalgte herregård i det EU-støttede projekt.

3

Billeder

Pederstrup er Lolland-Falsters udvalgte herregård i det EU-støttede projekt.
Foto: Museum Lolland-Falster

Lolland

Herregårdsturisme skal fremmes

Herregården Pederstrup sætter fokus på madkultur.




10. februar 2019 kl. 14:04 Af Marianne Knudsen

Annonce

Pederstrup, der indeholder Museum Lolland-Falsters Reventlow-Museet, bliver Lolland-Falsters "hotspot" i et nyt samarbejde, hvor der er fokus på Østersøområdets herregårde.

Deltagere fra fire af fem deltagende Østersølande var tirsdag samlet i Nykøbing og onsdag i cafeen i Reventlowparken til et opstartsmøde om fremme af herregårdsturisme. EU's mål er at få en bæredygtig udvikling af turismeområdet med udgangspunkt i områdets dna, og der er herregårdene en fællesnævner i de syv deltagende regioner i de fem lande.

Projektet har et budget på 20 millioner kroner, og EU støtter samarbejdet via initiativet Interreg. Partnerne, der er turistorganisationer, aktører indenfor turisme, herregårdsejere og museer, skal selv medfinansiere 25 procent af beløbet.

Museum Lolland-Falster var vært for partnerne fra Danmark, Litauen, Tyskland og Polen. Sverige, der deltager med regionerne Skåne og Blekinge, var ikke repræsenteret ved mødet.

På mødedagene skulle deltagerne udvikle brandkoncept og planlægge udstillinger for projektet, der er døbt "South Baltic Manors."

- I første omgang har vi skabt et netværk, hvor vi kan udveksle erfaringer med henblik på at fremme herregårdsturismen og videreudvikle den på regionernes præmisser, fortæller souschef ved Museum Lolland-Falster Anna Elisabeth Jensen.

Desuden blev der brainstormet på et koncept for en fælles introduktionsudstilling, der skal favne de syv forskellige Østersøregioner og vises på de syv forskellige herregårde, der udvælges som hotspot.

Derudover skal hver af de syv herregårde fokusere på hver sit. På Pederstrup har museet besluttet, at det bliver madkultur med udgangspunkt i det flotte, intakte køkken i kælderen på Pederstrup og madproducenterne på Lolland-Falster.

I Tyskland deltager herregården Quilow i Vorpommern, i Litauen et helt landområde i Memel, i Polen en herregård i Wejherowo, der i dag rummer et museum, samt en hel floddal i Parseta-regionen, hvor herregården ikke er valgt endnu.

Blandt deltagerne var Manfred Achtenhagen, der i 1998 - som en ruin - købte familien Knuth fra Knuthenborgs tidligere besiddelse i det senere/tidligere Østtyskland, Gutshaus Ludorf, for 400.000 D-Mark. Han har brugt 3 millioner euro på restaureringen og udlejer 27 værelser og kan smykke Ludorf med det internationale hotelprædikat "Romantik."



KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Oprydning efter brystkræftsskandale 13. oktober 2019 kl. 20.51

AF: BJARKE ROSENKILDE

Narrens vise. 10. oktober 2019 kl. 16.29
Nu må Digelauget stoppe vanviddet 09. oktober 2019 kl. 10.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Blåpandet stram udlændinge politik 08. oktober 2019 kl. 15.54

AF: JOHN WENNERWALD

Eget vikarbureau 06. oktober 2019 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

EU og det besværlige demokrati. 02. oktober 2019 kl. 15.47

Annonce