cookie-og-privatlivspolitik
Maribo Gymnasium set fra luften.
Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lolland

Hf er faldet godt til på Maribo Gymnasium

Det har været en succes at oprette hf-klasser i Maribo.
13. juli 2019 kl. 10:10 Af Birgitta Andersen

Annonce

MARIBO For godt og vel en uge siden sprang studenterne ud på Maribo Gymnasium, og for anden gang også hf'ernes karakteristiske blå bånd på nogle af huerne.

- Første hold sidste år dimitterede vi 53, og i år dimitterede vi 55. Frafald har vi stort set ikke set på de to hf-hold, hvorimod vi har haft noget frafald på stx, fortæller rektor Michael Levy Bruus, der er glad for, at Nakskov Gymnasium valgte at udbyde hf i Maribo også.

Han fortæller, at hf'erne ikke er "hugget" fra Nakskov eller Nykøbing, som det var frygtet.

- Det er næsten det bedste: Det er helt ny tilslutning, som er taget fra restgruppen her på Lolland, der ellers ikke ville tage en ungdomsuddannelse, siger rektor.

Han tror, at den nye hf-studieordning med meget fokus på praktik og jobmuligheder har lokket nye unge til den toårige uddannelse. Hf'erne kommer - i modsætning til stx'erne, ud i erhvervsforløb som en del af uddannelsen.

- Det er en kæmpe succes. Men det har også været et kæmpe arbejde for medarbejderne. Nu har vi været igennem de første to hold, og vi mener, at vi grundlæggende har fundet en god vej for hf'erne her på skolen.

Til august starter nye hold hf'ere og stx'ere på Maribo Gymnasium. Med mindre ungdomsårgange og flere, der ønsker at tage et år på efterskole, er forventningen, at der vil starte færre elever. Således starter cirka 80 stx'ere og 40 hf'ere på Maribo Gymnasium - fordelt på tre stx- og to hf-klasser.

- I år dimitterede vi syv klasser, og næste år bliver det seks med flere studenter end i år, hvis alle går hele vejen. Men vi vidste godt, at disse år var nogle store år, og at der ville komme et mere normalt leje, siger Michael Levy Bruus.


Årets legater uddelt

Der er også sørget for de studenter, der forlod gymnasiet denne sommer. Til dimissionen blev der delt legater ud.

Rektor Erling Frederiksens Mindelegat gik til videre studier for fire ekstraordinært flittige elever. Legatet gik til Anes Skrijelj, 3b, for et højt gennemsnit og for at have genrejst Gimle-festerne, til Laura Pauska Jørgensen, 3e, for sit overskud til at hjælpe kammerater, til Michala Jeldorf, 3d, for et ambitiøst og højt eksamensresultat, og til Mette Aalborg Hansen, 3b, for sit bidrag i skolens bestyrelse.

Karl Kjærs studielegat er under udbetaling, så yderligere to studenter, ud over tidligere års modtagere, blev tilgodeset. Natasja Pedersen, 2x, fik legatet for gennem vedholdenhed at have opnået et flot resultat, og Shqipe Meri, 3e, fik det for at skabe et godt socialt og fagligt miljø omkring sig.

Lollandsfondens Eksamenspræmie gik til Lasse Rask, 3c, for stort engagement i fredagscafeen, Maria L. Knudsen, 2y, for at være et fagligt og socialt fyrtårn, Chatana Liv Dalbøge, 3c, for positiv udvikling og stor ansvarlighed, og til Micki Borgen Morell, 2y, for at bidrage til at skabe fællesskab på skolen.

Rektor Henning Aggerholms studierejselegat til en kortere studierejse gik til Søren Elkjær Trads Johansen, 3d, for "på en meget talentfuld, retorisk og ikke mindst dannet måde at have talt rektor og sine lærere konstruktivt imod samt for sin viden og videbegærlighed", som rektor sagde i talen til dimissionen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsnet får et løft i 2020 01. december 2019 kl. 21.30

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Så er det nok! 01. december 2019 kl. 17.10

AF: BJARKE ROSENKILDE

Marcus Knuth, en kommende… 29. november 2019 kl. 13.08

AF: BJARKE ROSENKILDE

Skraldespansk 29. november 2019 kl. 12.51

AF: JOHN WENNERWALD

Kriminelle bandemedlemmer… 24. november 2019 kl. 21.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Bedstemor med slag i! 21. november 2019 kl. 18.21

Annonce