cookie-og-privatlivspolitik
Rollespilsakademiet besøgte SFO Søtrolden på Blæsenborgskolen og udkæmpede nogle drabelige kampe i skoven med riddere, hekse og andet godtfolk.

16

Billeder

Rollespilsakademiet besøgte SFO Søtrolden på Blæsenborgskolen og udkæmpede nogle drabelige kampe i skoven med riddere, hekse og andet godtfolk.
Foto: Anders Knudsen

Lolland

Hjælp gør sommeren sjovere

BILLEDSERIE: Corona-støtte fra staten er blevet omsat til ekstra aktivitet i Lollands sfo'er.
10. juli 2020 kl. 13:25 Af David Arnholm

Annonce

LOLLAND Alle de der hjælpepakker, politikerne vedtager på Christiansborg, hjælper de noget? Gør de nogen forskel?

Ja, en af dem gør i hvert fald. For da regeringen for en måneds tid siden afsatte 200 millioner kroner til ekstra sommeraktiviteter for børn og unge, fik Lolland Kommune sin bid af kagen i form af 1,2 millioner kroner. Og de penge er blevet omsat til aktiviteter i skolefritidsordningerne.

Alle kommunens sfo'er har for eksempel fået pakker med 50 billetter til Knuthenborg og en sejltur med "Anemonen" - begge dele inklusive bustransport.

Dertil kommer, at sfo'erne hver især har fået en pose penge, som de selv kan disponere over til deres aktiviteter.


Ikke bundet af gratis

I sfo'en Nøddeknækkeren i Holeby har man allerede været i Knuthenborg og ude at sejle.

- Vi kan gøre lidt mere med vores børn, der er her i sommerferien. Vi er ikke så bundet af, at det skal være gratis, siger Tina Jansen, der er konstitueret leder, efter Jesper Lund gik på pension.

Hun slår fast, at Nøddeknækkeren for eksempel ikke havde taget i Knuthenborg, hvis ikke det var for den ekstraordinære bevilling.

- Og nogle af de børn, der er i sfo'en sommerferien over, er måske nogle af dem, der ellers ikke får mulighed for at prøve det. Så det er godt, vi kan give dem det her tilbud, bemærker hun og tilføjer, at Nøddeknækkeren ikke har lagt sig fast på, hvad pengene ellers skal bruges på.

- Der er lidt i støbeskeen med lidt museumsbesøg. Vi har Middelaldercentret i tankerne, men det er ikke planlagt 100 procent, fortæller hun.


Har sukket efter det

Andre steder er man længere i planlægningen. For nylig var Sebastian Klein i Lienlund for at underholde med dyr (se Folketidende 2. juli), og onsdag og torsdag i denne uge kom Rollespilsakademiet til sfo'en Søtrolden ved Blæsenborgskolen i Maribo.

Egentlig var der kun en 25-30 børn i sfo'en i disse dage, men rollespillet var så stor en attraktion, at ingen skulle snydes. De børn, der ellers holdt ferie fra sfo'en, blev derfor inviteret til at komme at være med.

50-60 børn var derfor med, og de satte pris på det.

- Børnene har sukket efter det, og med de her midler kunne vi skyde det rigtig godt i gang, konstaterer skolepædagog Anders Jæger Hoff fra Søtrolden.

Klik på billedet herover for at se flere billeder.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Børn skal have en tryg… 26. januar 2021 kl. 20.14

AF: PER HØYEM

Et meget frisk pust 26. januar 2021 kl. 10.18

AF: J. HANSEN

Teknisk udvalg straffer… 25. januar 2021 kl. 10.46

AF: JOHN WENNERWALD

Et frisk pust 24. januar 2021 kl. 22.49

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

Annonce