cookie-og-privatlivspolitik
Den nye byrådssal i Maribo har sat gang i debatten.
Den nye byrådssal i Maribo har sat gang i debatten.
Foto: Flemming K. Karlsen

Lolland

Høegh: - Den sal er for lille til byrådet

Viceborgmester Henrik Høegh (V) erkender, at den nye byrådssal er for lille til at være byrådssal. Hør radiointerviews om sagen med Leo Christensen, Roger Buch og Henrik Høegh.
20. juli 2021 kl. 20:18 Af Birgitta Andersen

MARIBO I sagen om den nye byrådssal i Maribo, som har store logistiske udfordringer i forhold til byrådsmøder, kom viceborgmester Henrik Høegh (V) på banen mandag.

I et radiointerview på Radio4 medgav viceborgmesteren, at førstesalen i det nyrenoverede pakhus slet ikke egner sig til byrådssal.

Det uddyber han her til Folketidende.

- Det, jeg siger i Radio4, er, at den sal er for lille til, at byrådet kan være der ... simpelthen, siger Henrik Høegh.

- Men det er et udmærket mødelokale og konferencesal. Jeg har allerede deltaget i tre-fire møder i salen, hvor vi har været 15 personer. Så kan man sidde inden for søjlerne, og det har fungeret rigtig fint. Men det er altså uheldigt, at når vi holder byrådsmøder, så kan man ikke se hinanden, og der er ikke plads til hverken pressen eller tilhørerne, siger Henrik Høegh.

Annonce

I interviewet med Radio4 peger Henrik Høegh (V) på, at det er i administrationen og blandt byggeplanlæggerne, ansvaret for sagen må placeres.

Her er han på kollisionskurs med borgmester Holger Schou Rasmussen (S).

- Alle har jo vidst, at vi var 25 i byrådet. Og jeg synes jo, der burde have været en byggerådgiver, der havde set det her problem tidligere. Men når det er sagt, så er byrådssalen ikke en hellig hal for os. Hvis der kan holdes andre møder i salen de øvrige 350 dage om året, så er jeg godt tilfreds med det, siger Henrik Høegh til Folketidende.


Kaldes nu mødesal

Til trods for sin kritik af administrationen afviser Henrik Høegh dog over for Folketidende, at sagen skal have personalemæssige konsekvenser.

- Den konsekvens, der skal være, er, at vi i byrådet skal finde ud af, om der er flertal for at holde møderne andetsteds, slår han fast.

Annonce

Henrik Høegh forholder sig i radiointerviewet mere kritisk til sagen end borgmesteren, der har taget kampen op med kritikerne og pressens dækning af sagen i et indædt forsvar for både byrådssalen - der nu ikke længere må kaldes en byrådssal, men en mødesal - og embedsværket i kommunen.

- Det var journalisten på Radio4's egen konklusion, at den aldrig bliver byrådssal. For mig er det her ikke et større samarbejdsproblem med vores borgmester, siger Henrik Høegh til spørgsmålet om, hvorvidt hans kritik af projektet giver gnidninger i samarbejdet med socialdemokraterne.


Skyder på fredning

Henrik Høegh fastslår, at han selv har været med til at træffe beslutningerne, og at han tidligt har været orienteret om de problematiske søjler.

Han mener dog ikke, det ville have givet mening blot at sikre det fredede pakhus mod at falde sammen - og dermed undgå den helt store regning for totalrenovering til byrådssal og konferencelokaler.

- Vi hælder jo ikke bare fem millioner i det, og så kan det ikke bruges til noget. Desuden var der ingen vej uden om de elementer, der har været rigtig dyre - nemlig betonkernerne, der støtter huset, og husets fundament, der var helt sumpet, siger Henrik Høegh.

Annonce

Han placerer ansvaret for det store beløb, kommunen har brugt på renoveringen, hos de "rigide" fredningsmyndigheder, der i første omgang ikke tillod kommunen at rive det vakkelvorne pakhus ned og i anden omgang har stillet så store krav til hver enkelte lille del af projektet, at regningen voksede til 12 millioner kroner.

- Vi kunne jo ikke begynde at udvide førstesalen eller hive søjlerne ned, for det er totalfredet, så det måtte vi ikke. På den baggrund gav det god mening for mig at renovere og bruge bygningerne til noget i stedet for at have et faldefærdigt lig stående i Maribos bymidte, hvor der groede hyldetræer i vinduerne, siger viceborgmesteren.


Hør Radio4's interview med Leo Christensen om byrådssalen her:


Hør Radio4's interview med Roger Buch om byrådssalen her:


Hør Radio4's interview med Henrik Høegh om byrådssalen her:KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tilbage i trædemøllen 01. august 2021 kl. 23.41

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

Annonce

ANNONCE