cookie-og-privatlivspolitik
Henrik Høegh har i to perioder været viceborgmester i Lolland kommune. Til årsskiftet 2021-2022 siger han farvel til byrådet.
Henrik Høegh har i to perioder været viceborgmester i Lolland kommune. Til årsskiftet 2021-2022 siger han farvel til byrådet.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Høegh stopper i politik i 2021

Venstremanden er ikke at finde på Venstres liste til kommunalvalget.
10. oktober 2020 kl. 16:27 Af Birgitta Andersen

BURSØ Han trådte ind på den kommunalpolitiske scene for otte år siden, da han stillede op som borgmesterkandidat over for Holger Schou Rasmussen (S).

Det valg gik ikke, som Henrik Høegh (V) havde ventet. Trods mange stemmer fik han ikke borgmesterposten, og det lykkedes heller ikke at fravriste socialdemokraterne den i anden omgang. Nu, efter to perioder som viceborgmester, siger Henrik Høegh stop.

- Jeg har truffet en beslutning om, at jeg ikke stiller op til kommunalvalget. Det har været en svær beslutning, for sjældent har lollandsk politik været så spændende, som den er de næste år, fortæller Henrik Høegh.

På dåbsattesten står der 1952, og han lægger ikke vægt på, at tiden er kommet til at drosle lidt ned på timetallet og drosle lidt op for tiden med børnebørnene.

- Jeg skal ikke have den pensionsalder, som amerikanske præsidenter har. Jeg sætter en ære i at vælge selv, hvornår jeg går. Jeg kan bedst lide at gå, når man siger "Hvorfor nu?" frem for "Hvornår går han", smiler han.

Annonce

Dermed sætter Høegh et punktum for en lang karriere som folkevalgt - først i Dansk Landbrug, så i Folketinget, hvor han var fødevareminister fra 2010 til 2011, og nu i Lolland byråd.


Peger på efterfølger

At det bliver nu, skyldes ifølge Henrik Høegh, at der er et alternativ til rollen som borgmesterkandidat for Venstre i Lolland kommune.

- Jeg synes, vi har et fantastisk bud på en borgmester, som både gruppen og bestyrelsen støtter. Det er selvfølgelig Tine Vinther Clausen. Derfor er der en beslutning om, at det er nu, siger han.

Heller ikke i byrådet vil man mærke, at Henrik Høegh nærmer sig sit politiske otium.

- Jeg vil fortsætte for fuld damp. For vi har så mange ting på den politiske bane lige nu, som jeg føler, kræver politisk power fra min side.

Annonce

Heller ikke, når Københavns rådhusur har bimlet 2022 ind, og det nye byråd tager plads i salen, vil Henrik Høegh sætte sig i lænestolen hjemme på Hestehavevej.

- Jeg har sagt, at den nye gruppe skal bare ringe, så deltager jeg gerne i et gruppemøde. Det er ikke sådan, at jeg smider tøjlerne og løber fra det hele. Jeg har bare behov for at træffe den beslutning nu.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

Annonce

ANNONCE