cookie-og-privatlivspolitik
Skitsen af de tre højhuse har i løbet af høringsfasen vakt masser af debat. Nogle har vurderet udseendet af de tegnede højhuse, mens andre har set på størrelsesforholdet. Torben Skab slår dog fast, at dette ikke var tiltænkt som husenes endelige udseende.

3

Billeder

Skitsen af de tre højhuse har i løbet af høringsfasen vakt masser af debat. Nogle har vurderet udseendet af de tegnede højhuse, mens andre har set på størrelsesforholdet. Torben Skab slår dog fast, at dette ikke var tiltænkt som husenes endelige udseende.
Foto: Lolland Kommunes ideoplæg

Lolland

Højhus-projekt er lagt i graven

Stod det til entreprenøren, burde politikerne være klar til at holde fast i visionerne på trods af modstanden.
28. maj 2020 kl. 13:30 Af Palle Nevad Frandsen

MARIBO Planerne om at bygge tre højhuse på grunden, der tidligere husede sygehusboligerne til Maribo Sygehus, er lagt i graven. Det slår entreprenør Torben Skab fast, efter teknisk udvalg tidligere på måneden valgte at droppe højhus-projektet efter idéfasen.

I stedet for er det nu op til kommunens økonomiudvalg at tage stilling til, hvad der skal ske med det grønne område på Søndre Boulevard.

Formanden for teknisk udvalg, Gert Mortensen (S), håber dog, at der kan komme nye boligprojekter på tale, men det sker kun, hvis en investor henvender sig.

- Der skal skabes noget attraktivt af en eller anden slags på det stykke jord. Vi skal efter min mening ikke bruge en af kommunens mest attraktive grunde på parkeringspladser, siger Gert Mortensen.


Ville lave noget spændende

Et sådant projekt vil ikke komme fra Torben Skab. Han har spillet sin trumf og tabte alligevel.

Annonce

- Fra min side er projektet dødt. Jeg ville lave noget, som jeg synes var spændende, og som jeg mente, der kunne være interesse for. Hvis man hellere vil have et lavt byggeri, er det fint nok, men så bliver det ikke med mig, siger han.

Entreprenøren havde foreslået de tre højhuse, der ville blive mellem 21 og 27 meter høje, og nåede også at få flere henvendelser fra folk, der var interesseret i at få en lejlighed oppe i højden, hvor der var god udsigt ud over Maribosøerne.

Men fremfor at skabe noget visionært mener Torben Skab, at politikerne lod sig skræmme af protesterne.

- Personligt er jeg forbavset over, at et parti fra Venstre kan skifte så meget holdning, som det gjorde, og så er jeg alligevel så gammel, at det ikke burde overraske mig.


Venstre sagde nej

Venstre meldte efter et turbulent borgermøde i januar ud, at man ikke var parat til at bygge så høje bygninger på den grund i Maribo, men gerne så byggeri i trappeform. Det kunne være op til fire etager.

Annonce

- Vi tager det alvorligt, når så mange borgere engagerer sig, og jeg har også haft tid til at læse en del af deres indsigelser, sagde Henrik Høegh (V) dengang til Folketidende.

- Der er mange gode begrundelser fra borgerne, og jeg tager hatten af for deres arbejde.

Stod det til Torben Skab, burde politikerne være klar til at holde fast i visionerne på trods af modstanden.

- Tager man ikke disse øretæver, så får man ikke skabt udvikling. I stedet for opnår kommunen kun, at det hele står i stampe, og det er i dette tilfælde det samme som afvikling, mener entreprenøren.

Meget af modstanden har hvilet på skitser, som fulgte med ideoplægget. Selv om Torben Skab mener, at meget kunne være gjort anderledes, så fortryder han ikke denne del.

Annonce

- Hvis vi skulle have lavet nogle meget præcise tegninger, ville det have kostet i tusindvis af kroner. Jeg ville ikke brænde så mange penge af på et projekt, hvor jeg end ikke ejer jorden. Jeg ville jo kunne tabe det hele, hvis projektet ikke blev gennemført.

Til gengæld mener han, at politikerne skulle have holdt sig fra et borgermøde i idéfasen og ventet, til der skulle laves lokalplan.


En lollandsk "Bølgen"

Selv om projektet altså ikke bliver til noget, så håber Gert Mortensen, at der står investorer klar med nye planer.

- Jeg ser gerne, at der bliver lavet en arkitektkonkurrence, så vi kan få nogle unikke bud på byggeriet. Jeg kan ikke lade være med at tænke på "Bølgen" i Vejle (tegnet af Henning Larsen, red.), men det behøver ikke være så dyr en arkitekt, siger han.

- Grunden er dog unik, fordi du vil kunne se både Søndersø og Nørresø.

Annonce

Hvad fremtiden bringer for grunden, er endnu uvist. Mange af høringssvarene peger på et lavt byggeri, hvis der skal bygges, mens andre gerne ser parkeringspladser.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

Annonce

ANNONCE