cookie-og-privatlivspolitik
Mange byrødder udtrykte bekymring for højhusenes hvide farve, mens Gert Mortensen (S) sammenlignede med Hotel Hvide Hus (nu Søpark).
Mange byrødder udtrykte bekymring for højhusenes hvide farve, mens Gert Mortensen (S) sammenlignede med Hotel Hvide Hus (nu Søpark).
Foto: Lolland Kommunes ideoplæg

Lolland

Højhuse sendes i høring

Byråd håber på argumenter både for og imod højhuse i Maribo.
29. november 2019 kl. 14:20 Af Birgitta Andersen

Annonce

MARIBO På torsdag aftens byrådsmøde blev højhusprojektet på Sdr. Boulevard i Maribo behandlet.

Formand for teknik- og miljøudvalget, Gert Mortensen (S), talte ivrigt for projektet.

- Man får en fantastisk udsigt til Maribo naturpark, sagde han.

- Det her har gjort, at jeg har fået en hel del kærestebreve. De deler sig i to. Den ene del synes, det er fantastisk og glimrende. Og så er der nogle, der bor i området, som synes, det ikke er så god en ide, fortalte han.

Også borgmester Holger Schou Rasmussen (S) har fået "kærestebreve".

- De seneste år har jeg fået flere og flere tilkendegivelser fra folk, der mener, at der mangler attraktive boliger i vores kommune - noget andet end parcelhuse. Vi kan se, at rigtig mange mennesker fra Lolland trækker imod den type byggerier i især vores nabokommune, sagde borgmesteren.

Gert Mortensen fremlagde ideoplægget til projektet, som også tidligere beskrevet her i avisen, og pointerede, at bygherre slet ikke har låst sig fast på udseendet af de tre højhuse endnu.

Som det er nu, fremlægges dog forslag om tre højhuse på henholdsvis syv, otte og ni etager fordelt på 21, 24 og 27 meter i højden. Øverste etage består af en penthouselejlighed med 360 graders udsigt til søerne, golfbanen og Maribo by. De næste etager er ejerlejligheder, og de nederste er lejeboliger. Stueplan er fællesareal samt garage for penthouselejligheden.

- Et enigt teknisk udvalg indstiller nu ideoplægget til en høringsfase. Jeg tror, det er bedst, om vi arrangerer et borgermøde om sagen, og det påtænker vi at gøre i januar, sagde Gert Mortensen.

Selv om et enigt byråd stemte for, at ideoplægget nu sendes i høring, var flere byrødder dog lidt lorne ved projektet.

- Jeg kunne godt tænke mig, at når man sidder i teknisk udvalg og udarbejder den slags, så tager man lidt mere hensyn til dem, der bor i området i forvejen, sagde Leo Christensen fra Lokallisten Lolland.

Han pointerede, at en vindmølle af den højde ude i et landområde kræver, at byrådet skal køre sagen efter en hel hvidbog, mens et højhusbyggeri, der ifølge Leo Christensen vil kaste en stor slagskygge over mange nabohuse, ikke får samme bevågenhed.

- Det er bare tilgangen, der er sådan lidt "nu vil vi bare ha' det sådan", sagde han.

Henning Alfred Rasmussen fra Din Stemme manede til ro og konstaterede med spydig og slet skjult henvisning til Granfeldts Gaard, at lokalplaner havde det med at ændre sig radikalt fra udgangspunktet. Han var heller ikke begejstret for de hvide blokke, der for nuværende udgør ideoplægget:

- Det ligner noget, en arkitekt i et tidligere østland kunne have udtænkt.

Unge Tobias Dinesen fra Venstre kunne dog godt se ideen.

- Vi har her det, vi har eftersøgt længe: attraktive lejeboliger, attraktive ejerboliger, og så topper vi det lige af med et kirsebær på toppen med tre penthouselejligheder, der kan få dem på Teglholmen i København til at sige "Ahhh, den udsigt kunne jeg godt lige tænke mig", jublede han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

AF: JOHN WENNERWALD

Statslige arbejdspladser… 21. juni 2020 kl. 21.51

Annonce