cookie-og-privatlivspolitik
Sæt gravemaskinerne i gang! opfordrer Holger Schou Rasmussen.
Sæt gravemaskinerne i gang! opfordrer Holger Schou Rasmussen.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Holger Schou: Skru op for investeringer

Staten bør sætte gang i infrastrukturprojekter som Femern-forbindelsen og Rute 9, mener borgmester.
06. april 2020 kl. 13:10 Af David Arnholm

LOLLAND Hvis Lolland Kommune - og Danmark! - skal undgå at ende i en økonomisk recession, bør regeringen fluks sætte gang i en række anlægsprojekter. Det mener borgmester Holger Schou Rasmussen (S), der også er formand for Femern Belt Development.

Og netop Femern Bælt-forbindelsen vil være oplagt at sætte i gang nu, mener han.

- Jeg synes, det er oplagt at bruge det her kæmpestore projekt, som er på vej, siger han.

Tidligere har man fremrykket adskillige del-elementer fra projektet - senest er der sat gang i arbejdet med at anlægge havnen og opføre elementfabrikken - men nu er tiden kommet til at trykke på den helt store knap og give konsortierne de nødvendige underskrifter på kontrakterne, så hele byggeriet kan sættes i gang, mener han.

At man i Tyskland stadig er i gang med retssager om byggeriet bør ikke spænde ben.

Annonce

- Uanset hvad er der ikke noget af det, der får opsættende virkning. Det værste scenarie er, at noget skal i høring i tre-seks måneder, men det er så langt ude i tidshorisonten, at det ikke kommer i karambolage med noget, vurderer han.


Tror på større pakke

Holger Schou Rasmussens forslag kommer på et tidspunkt, hvor der går rygter om, at man faktisk på Christiansborg er i gang med forhandlinger om at sætte gang i infrastrukturprojekter - også i forligskredsen bag Femern-projektet er der møder, rygtes det.

- Jeg tror, der kommer en større pakke. Der går rygter om, at de vil gøre det, siger Holger Schou Rasmussen og tilføjer, at han dog under alle omstændigheder ville være fortaler for at sætte gang i Femern-byggeriet nu.

- Hvis nogen havde spurgt mig, uden at der havde været corona-situationen, ville jeg stadig synes, man skulle sætte gang i Femern-byggeriet. Det er så langt henne i processen, at der ikke er nogen vej tilbage, så se bare at skubbe det i gang! bemærker han med henvisning til, at EU-Kommissionen for nylig har blåstemplet finansieringen af byggeriet med statslån.


Brev til minister

Men med udsigt til økonomisk afmatning er der ekstra grund til at sætte gang i infrastrukturprojekter, mener han. Og her kan man også se ud over Femern-tunnellen.

Annonce

Sammen med borgmestrene i Guldborgsund, Langeland og Svendborg kommuner arbejder han derfor på et brev, som inden påske skal sendes til transportminister Benny Engelbrecht (S). Her vil de blandt andet opfordre til, at der sættes gang i opgraderingen af Rute 9 med den fremskudte færgehavn.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce

ANNONCE