cookie-og-privatlivspolitik
Det er endnu ikke afgjort, om hornfiskefestivalen i Kramnitze gennemføres som planlagt 16.-19. juli.
Det er endnu ikke afgjort, om hornfiskefestivalen i Kramnitze gennemføres som planlagt 16.-19. juli.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Hornfiskefestivalen håber fortsat

Det er for tidligt at aflyse, mener arrangøren, som også har en plan B.
07. april 2020 kl. 15:50 Af David Arnholm

Annonce

KRAMNITZE Hos arrangørerne af hornfiskefestivalen i Kramnitze ærgrer man sig over mandag aftens melding fra statsministeren om, at større arrangementer og festivaler aflyses til og med august. Det kan potentielt ramme hornfiskefestivalen, der er planlagt til 16.-19. juli. Men om det vil ske, er ikke afgjort endnu.

- I værste fald kommer vi til at aflyse, men hun siger "større markeder og festivaler". Så kommer det jo an på, hvad hun kommer med af udmeldinger. Men jeg er lidt bange for, at vi nok er derhenne, hvor vi må se i øjnene, at det er tæt på at være aflyst. Men jeg har et lille håb, siger Martin Rasmussen, der er kontaktperson for festivalen, som arrangeres af Rudbjerg Håndboldklub og Volleyballklubben Nakskov-Rudbjerg.

Han tilføjer, at hornfiskefestivalen, når den skal søge om tilladelser, er i samme liga som Roskilde Festival.

- Men det er jeg ikke så meget for at sige nu. Vi er jo noget mindre end en festival, hvor der kommer langt over 100.000, siger han og tilføjer, at hornfiskefestivalen plejer at tiltrække mellem 4.000 og 5.000 gæster.

- Men jeg vil ikke mene, der er over 1.000 mennesker på pladsen ad gangen. Derfor har jeg et lille håb om, at det kan lade sig gøre, siger han og tilføjer, at styregruppen må mødes i dag eller i morgen og drøfte sagen.

Meldingen fra statsministeren kommer på et tidspunkt, hvor arrangørerne var omtrent halvvejs med planlægningen. En af de store beslutninger plejer dog først at ligge i begyndelsen af maj, nemlig indkøbet af hornfisk.

- Vi har en plan B: At købe lidt færre hornfisk og sælge dem på anden vis, siger Martin Rasmussen og tilføjer, at der dog allerede er aftaler med musikere, teltudlejning og så videre.

- Så det er en svær beslutning at træffe, når man ikke kan se frem i tiden. Men lige pt. synes jeg, der er et lille håb.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BUPL SYDØST

BUPL: Stop den onde SFO-spiral 10. august 2020 kl. 14.48

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

Annonce