cookie-og-privatlivspolitik
Sådan forventes det nye byggeri at komme til at se ud set fra bådeværftet og mod syd. Det er kun bygningen til venstre, der er i spil i øjeblikket.

3

Billeder

Sådan forventes det nye byggeri at komme til at se ud set fra bådeværftet og mod syd. Det er kun bygningen til venstre, der er i spil i øjeblikket.
Foto: Illustration: Lolland Kommune

Lolland

Hotel hører ikke til på havnen

Bådeværft har indgivet klage til Planklagenævnet over kommende hotel- og kontorbyggeri
16. april 2021 kl. 19:30 Af Peter Levinsen Hansen

RØDBYHAVN I februar godkendte teknisk udvalg i Lolland Kommune en dispensation til et kommende hotel- og kontorbyggeri, der skal have plads på Vestre Kaj i Rødbyhavn.

Dispensationen giver mulighed for at bygge 41 meter i højden i forhold til den gældende lokalplan, hvor den maksimale højde ellers kun er 25 meter.

Det har fået skibstømrer Hugo Hansen, der ejer Rødbyhavn Bådeværft, til at indgive en klage til Planklagenævnet mod projektet. Skibsværftet står til at blive nabo til det kommende hotel og kontor.

- Hvis man har set det hotel, der ligger ovre på Fehmarn ved Puttgarden. Det ser ud ad helvedes til. Sådan to siloer vil man lægge ved indgangsportalen til Rødbyhavn. Det kan ligge alle andre steder end lige der, siger Hugo Hansen.

I sin klage har han også gjort opmærksom på, at et sådant byggeri ikke vil være i overensstemmelse med lokalplanen for området. I lokalplanen er området på nuværende tidspunkt udlagt til havnerelaterede erhverv, havnerelaterede værksteds-, reparations- og bådfaciliteter, havnerelateret liberalt erhvervs- og administrationsbyggeri, mindre butikker til brug for områdets brugere, restauranter, udstillingsfaciliteter eller lignende.

Annonce

Et hotelbyggeri vil derfor ikke være foreneligt med lokalplanen, ligesom kontordelen af byggeriet kun vil være foreneligt med områdets anvendelse, hvis der er tale om havnerelatereret liberalt erhvervs- og administrationsbyggeri. Dette har man fra Lolland Kommune dog ikke gjort opmærksom på under nabohøringen, at det ville være, skriver Hugo Hansen i klagen.

- Og så er det det der halvkorrupte foretagende Bach Gruppen, der skal bygge det, siger Hugo Hansen.

Bach Gruppen har ad flere omgange været i både mediernes og myndighedernes søgelys, hvor den har været anklaget for byggesjusk og dokumentfalsk.

Hugo Hansen er også bekymret for bådeværftets fremtid, hvis projektet bliver en realitet.

- Vi ligger jo her på havnen, og vi støjer, og vi sviner. Det er jo industrigrunde. Selvom man har sagt, at vi lå her først, så kan der jo komme et nyt byråd, der laver om på det. Og så må vi jo skulle væk. Så det er også overlevelse det her. Vi kom jo først, og det er en industrihavn, siger han.

Annonce

Hugo Hansen og bådeværftet håber at få medvind i Planklagenævnet.

- Jeg håber, vi får meget medvind. Ellers er der da noget galt med lovgivningen, mener han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Er Det Konservative… 13. maj 2021 kl. 16.24

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

Annonce

ANNONCE