cookie-og-privatlivspolitik
Gabet er nu på cirka 15 meter, og flere fra ejerlavet henter i weekenden deres både fra Albuen til Langø for at kunne komme til deres huse på den nye ø.

5

Billeder

Gabet er nu på cirka 15 meter, og flere fra ejerlavet henter i weekenden deres både fra Albuen til Langø for at kunne komme til deres huse på den nye ø.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Hul på Albuen er blevet større

Krumodde nu en ø.
07. februar 2019 kl. 06:32 Af Marianne Knudsen

Annonce

ALBUEN Det var stormfloden 2. januar, der gjorde forarbejdet, men den egentlige gennemskæring af Albuen - cirka 2,5 kilometer fra rampen ved Ydø - skete ved det andet højvande 9. januar.

En storm lavede sidst hul i "Skæret" i november 1995. Stormen og højvandet 9. januar rev hul på det smalleste sted og forvandlede krumodden til en ø. Siden gennembruddet er gabet blevet større, og der er nu cirka 15 meter imellem odde-delene, og i øvrigt for dybt til, at man kan køre over i landrover.

Ejerlavet har ikke haft møde om, hvorvidt det vil forsøge at stoppe hullet. Aase Hansen siger, at de indtil videre afventer, at syd-vestenvind i foråret vil bevirke, at der afsættes en del sand, som det skete i 1996.

Torben Baad Pedersen fra bestyrelsen tilføjer, at sidst var der ikke bredere, end at man kunne springe over, og at der blev sat en telefonpæl på hver sin side af renden med net imellem, og så sandede Skæret til af sig selv igen. Men nu er det jo et temmelig stort hul, tilføjer han. knusKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: FREDDIE EHLERS

Diget ved Østersøen 19. september 2019 kl. 18.32

AF: ANTON EBSEN

Hejs flaget! 18. september 2019 kl. 10.47

AF: JOHN WENNERWALD

Betaling ved kasse et 15. september 2019 kl. 19.41

AF: SVEND ERIK WINTERFELDT

Dårlig stil Gedser 12. september 2019 kl. 13.16

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's fremtid? 11. september 2019 kl. 18.07

AF: JOHN WENNERWALD

Guldregn 08. september 2019 kl. 17.37

Annonce