cookie-og-privatlivspolitik
De nedslidte paptage på Huset på Blegen i Nakskov skal blandt andet udskiftes, og dermed følger der også et krav om efterisolering af taget med.
De nedslidte paptage på Huset på Blegen i Nakskov skal blandt andet udskiftes, og dermed følger der også et krav om efterisolering af taget med.
Foto: Marianne Knudsen

Lolland

Huset i Nakskovs fremtid til debat i kulturudvalg

Et sted for de unge er et nyt bud på brugen af bygningen.
21. oktober 2020 kl. 18:44 Af Marianne Knudsen

Annonce

NAKSKOV Når medlemmerne af kommunens fritids- og kulturudvalg mødes til det ordinære oktobermøde næste torsdag, foregår det i Huset på Blegen i Nakskov.

Udover at politikerne skal se bygningskomplekset, som byrådet har afsat 1,8 millioner kroner til, for at kunne renovere det, er et af dagsordenpunkterne ansættelse af en ungekonsulent på kultur- og fritidsområdet. Sådan som et flertal i byrådet har aftalt ved det indgåede budgetforlig for 2021.

Konsulenten skal arbejde understøttende og være med til at få realiseret en ungestrategi og etableret et ungeråd, som vedkommende også skal betjene.

Formanden for fritids- og kulturudvalget, Tine Vinther Clausen (V), mener, at Huset kunne være et bud på et sted for de unge i lighed med The Green House i Maribo, men understreger, at det er hendes egne løse tanker, og at udvalget nu skal drøfte sagen.

Huset har hidtil fungeret som spillested og mødelokale, og til mødet er formanden for koncertforeningen Løvehjerterne, Allan Dahl, samt repræsentanter for Handicaprådet også inviteret til et formøde.

Vedrørende renoveringen af Huset består den største del af opgaven i at totaludskifte paptagene, hvilket også medfører krav til efterisolering, oplyser sektorchef Lars Gram, Lolland Kommune. Indvendigt skal der laves lys, sættes akustikdæmpende materiale op flere steder, brandsikringen skal forbedres, og der skal købes inventar.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Traditioner ændres i år 29. november 2020 kl. 22.13

AF: LINDA SOMMER

Brint er fremtidens grønne energi 28. november 2020 kl. 11.04

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

Annonce