cookie-og-privatlivspolitik
Ravnsborgskolen hold åben skole og sammen med mellemtrinnet kunne børnene prøve at lave neg, halmkranse og -dukker og enkelte gik i gang med en buk.

14

Billeder

Ravnsborgskolen hold åben skole og sammen med mellemtrinnet kunne børnene prøve at lave neg, halmkranse og -dukker og enkelte gik i gang med en buk.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Hyggelig høst-fest i Horslunde

BILLEDSERIE: Landsbyen viste sig fra sin bedste side.
09. september 2019 kl. 18:18 Af Marianne Knudsen

Annonce

Hele Horslunde var nærmest på den anden ende lørdag, hvor der var flot opbakning om landbyens høstmarked. Horslunde Kirkens nye præst, Lizet Wendt, holdt høstgudstjeneste og åben kirke og havde sørget for flot septembervejr, og landsbyens og omegnens beboere kunne også se nøjere på to andre nye "tiltag."

Midt i juli plantede frivillige frugttræer i Landsbyparken i byen i form af 18 forskellige sorter med sæson fra august til oktober. Pengene til træerne fik Horslunde og Omegns Borgerforening fra Jyske Bank i 2018 for ideen "Projekt sundhed, saft og kraft", i form af frugtlunden og indkøb af saftpresse.

Frugterne bliver til byens borgere og besøgende i Landsbyparken, og Lene Kranker fra Jyske Bank fik under høstmarkedet æren af at indvie frugtlunden.

I daginstitutionen Stjernehuset var der også glæde, da den omkring 40 år gamle legeplads, fra da institutionen blev bygget, netop er blevet renoveret. Under høstmarkedet var der mulighed for at hjælpe med til at plante nye plantekasser til:

- Vi laver en lille sansehave med planter og krydderurter og frugttræer, fortalte lederen, Mette Gad.

Børnene har også fået nye legeredskaber. Blandt andet større og mindre fuglerede-gynger og ikke mindst rutsjebaner, som børnene er vilde med, og nyt klatrestativ.

- Vi har kigget på, hvad børnene især leger med, og også spurgt dem, hvad de kunne tænke sig, fortæller Mette Gad.

På det store, grønne areal er der også placeret tre kasser:

- De kan for eksempel bruges, hvis man vil på scenen og lege X Factor eller lege far, mor og børn og bo i hvert sit hus, nævner Mette Gad.

Populært i børnehaven var også besøg af Rune Ploug fra Dannemare og nogle af de 200 får, han har gående ved solcellerne i Horslunde, og hans fire, søde border collier. Rune Ploug viste, hvordan man klipper får, og nogle af børnene fik også lov at prøve.

I hovedgaden var der loppemarked, og hos købmanden fik de grønsaltede og saltede høstsild ben at gå på, mens andre foretrak at få en af Erik Munk fra Gallevejs flotte rosenbuske med hjem. Der var også folk på gaden for at informere om byens kommende transportforsøg.

Klik på billedet herover for at se flere billeder.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06

AF: PETER LUNDSGAARD

Skoleskyderi på Madeskovskolen? 05. februar 2020 kl. 14.34

Annonce