cookie-og-privatlivspolitik
Hygiejnesygeplejerske Anette Christiansen i spidsen for Lolland Kommunes hygiejnenøglepersoner.
Foto: Lolland Kommune

Lolland

Hygiejnepris til Anettes arbejde

Rådet for Bedre Hygiejne har overrakt rådets årlige hygiejnepris.
28. november 2020 kl. 16:10 Af Andreas Johansen

Annonce

LOLLAND Anette Christiansen er tidligere på året blevet rost i Folketidendes spalter af fagfolk og kollegaer for sit utrættelige arbejde med at udbrede den gode hygiejne blandt Lolland Kommunes sundheds- og plejepersonale.

Og den ros står hendes lokale kollegaer ikke alene med. Onsdag blev Anette Christiansen nemlig kåret som vinderen af årets hygiejnepris, der blev uddelt af rådet for bedre hygiejne.

Anette Christiansen, der har været ansat som hygiejnesygeplejerske i Lolland Kommune siden 2014, tøver ikke med at kalde covid-19 en øjenåbner. Ikke for hende eller for plejepersonalet, men for alle os andre, der ikke hver eneste dag har stiftet bekendskab med vigtigheden af høje standarder for hygiejne i samme grad.

Det får folk prøvet nu, og hun forestiller sig, det er derfor, hun gik hen og vandt prisen for sit arbejde.

Men selv om Anette Christiansen og alle frontmedarbejderne har klaret den store prøvelse, covid-19 har været, med bravur, ligger meget af det hårde arbejde længere tilbage i tiden.

- Jeg tænker nogle gange på, hvor frustrerende det har været at arbejde med hygiejne tidligere. Før covid-19 har mange måske haft svært ved at forstå vigtigheden i noget så simpelt som at vaske hænder og spritte af, men så med et trylleslag er det noget, alle danskere pludselig gør. Det har været en øjenåbner. Men der er jo en grund til, vi er så gode til hygiejne her i Lolland Kommune - vi har øvet os i mange år efterhånden. Mange kommuner har skullet starte fra noget nær nul, og det er selvsagt svært midt i sådan en situation, der har vi haft den fordel, at vi allerede kunne håndværket og havde styr på brugen af værnemidler, fortæller Anette Christiansen.


Ikke kun til mig

Den høje standard for hygiejnen i ældreplejen lader også til at give pote. Der har i hvert fald ikke været registreret nogen smitteudbrud af covid-19 på nogen af kommunens 10 plejecentre.

Anette Christiansen understreger flere gange, at selv om prisen måske nok er adresseret til hende, er det, i hendes optik, noget, hele plejepersonalet kan tage som et klap på skulderen.

- Vi har været gode til det her i lang tid. Det kan vi takke frontmedarbejderene for. Jeg kan snakke i timevis og stå og komme på strategier, men hvis det ikke bliver brugt af medarbejderne, så er det jo bare snak.

Hun vil også gerne takke de mange frivillige, der hjælper til i ældreplejen, når en verdensomspændende pandemi ellers ikke lukker for adgangen.

- Det er meget vigtigt for mig, at du nævner, det ikke er min pris. Det er en, vi alle sammen har fået. Vores frivillige er så gode - de får også undervisning i hygiejne, og de kan lige så vel sprede smitte, hvis de ikke spritter af og har god hygiejne, så dem vil jeg også gerne rose, understreger Anette Christiansen.


Roses af politiker

En, der til gengæld gerne vil sende roserne i retning af dagens kvinde i skysovs, er formand for ældre- og sundhedsudvalget i Lolland Kommune, Tom Larsen (V).

Han takker Anette Christiansen og alle andre medarbejdere i kommunen, som gør en forskel på hygiejneområdet:

- Jeg ønsker Anette stort tillykke med den velfortjente pris. Anette er fantastisk god til på en ambitiøs og dedikeret måde at videreformidle viden om hygiejne til glæde for hele kommunen. Hun og alle vores dygtige medarbejdere ude i fronten skal i det hele taget have stor ros for deres daglige, engagerede arbejde med at skabe, udbrede og ikke mindst fastholde gode hygiejnerutiner i Lolland Kommune. Deres indsatser betyder, at vi generelt oplever færre smitteudbrud blandt personale og borgere, og da coronavirus meldte sin ankomst, var det guld værd, at vi allerede arbejder så seriøst med hygiejne. Jeg er slet ikke i tvivl om, at det er medvirkende til, at vi endnu ikke har set smittespredning af coronavirus på vores plejecentre. Og skulle det ske, så ved medarbejderne, hvordan vi begrænser smitten, siger Tom Larsen.

Særligt i disse tider spiller hygiejnen en utrolig vigtig rolle. Og Anette Christiansen understreger, at man i Lolland Kommune er blevet dygtig, fordi medarbejdere, ledere og politikere alle arbejder mod samme mål.

- Men vi er ikke kommet sovende til det her. Det er hårdt arbejde, og lige nu er det en arbejdsuge langt udover de 37 timer, der kræves.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

Annonce