cookie-og-privatlivspolitik
Christine G. Pedersen og Jørgen Larsen i hyggerummet, hvorfra der er en fantastisk udsigt ud over Femø Havn og indsejlingen. Nu skal de have fat i alle aktørerne på Femø og finde ud af, hvordan de bedst muligt bruger "Stenbideren." Ø-guidens ture, fugleture og eksempelvis strandyoga skal fremover udgå fra brygningen.

3

Billeder

Christine G. Pedersen og Jørgen Larsen i hyggerummet, hvorfra der er en fantastisk udsigt ud over Femø Havn og indsejlingen. Nu skal de have fat i alle aktørerne på Femø og finde ud af, hvordan de bedst muligt bruger "Stenbideren." Ø-guidens ture, fugleture og eksempelvis strandyoga skal fremover udgå fra brygningen.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

I førertrøjen for fællesskabet

Nyt velkomsthus kan snart tages i brug på Femø Havn. To femøboere har i fællesskab tegnet, idéudviklet og søgt fonde for at få projektet realiseret
10. april 2021 kl. 14:58 Af Marianne Knudsen

FEMØ Det er fire år siden, at den tidligere formand for Femø Beboerforening, Jørgen Larsen, og øens havnefoged, Christine G. Pedersen, begyndte at pusle med idéen om at få et naturbase-rum på Femø Havn.

- Der kunne gæster, der skulle på guidet tur på Femø eller selv rundt i naturen, starte deres besøg, og så ville det også være smart, hvis udlejningscyklerne også kunne stå der, fortæller Jørgen Larsen.

I takt med at de to idémænd fik skitseret projektet, blev der koblet flere ting på, men nybyggeriet på havnen blev udsat i næsten et år, mens Kystdirektoratet tyggede på, om der skulle gives dispensation fra kystbeskyttelseslinjen.

Men Femø Færge- og Lystbådehavn blev en af de havne, hvor strandbeskyttelseslinjen blev ophævet, og velkomsthuset "Stenbideren" står nu næsten færdigt til kommende glæde for øens mange turister og femøboere.

Det er Jørgen Larsen og Christine G. Pedersen, der i fællesskab har tegnet, idéudviklet og søgt fonde for at få realiseret projektet, som Femø Beboerforening står bag.

Annonce

Projektet er finansieret med en million kroner fra Nordea-fonden og 750.000 kroner fra Landdistriktspuljens Ø-støttemidler, og Hans Andersen fra firmaet Olsen & Pedersen er hovedentreprenør på projektet.

En bygning i dårlig stand er revet ned for at give plads til "Stenbideren", der har fået et stort, lyst hyggerum med en fantastisk 180-graders udsigt ud over havnen og indsejlingen.

- Der er også et køkken til sejlerne med en ovn, hvor de måske kan bage en gang boller, og i et skab vil der være spil og naturbøger, fortæller Christine G. Pedersen.

I hyggerummet, der opvarmes med luft til luft-varmepumpe, kommer der også seks flytbare caféborde og stole.

I den midterste sektion får naturbasen til huse med rekvisitter til en aktiv dag i naturen. Der vil eksempelvis være net til at stryge rejer med, opslagsbøger om naturen, kikkerter, vandkikkerter, spande og baljer samt bestemmelsestavler.

Annonce

I bygningen er der også plads til en cykelstald og cykeludlejning samt et lille materialerum til havnefogeden.

Der blev taget spadestik til "Stenbideren" i august, og byggeriet er nu stort set færdigt. Trapper og en rampe, der skal sikre folk i kørestol eller med rollator adgang, samt blomsterbede og selve indretningen mangler dog endnu.

Til efteråret står også en maritim motions- og tumleplads færdig ved havnen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Er Det Konservative… 13. maj 2021 kl. 16.24

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

Annonce

ANNONCE