cookie-og-privatlivspolitik
Fejøfærgen indstillet på grund af vindforholdene

Foto: Jan Knudsen

Lolland

Indfører "corona-sejlplan" til øer

Sygdom og karantæne betyder færre færgeafgange til og fra småøerne.
27. marts 2020 kl. 13:02 Af Marianne Knudsen

Annonce

Med virkning fra mandag 30. marts og indtil videre indfører Lolland Færgefart "corona-sejlplan" til de tre øer i Smålandsfarvandet.

Konkret betyder det, at der bliver færre muligheder for at tage til og fra Fejø, Femø og Askø i den kommende tid.

Overfartsleder Max Møller Christensen begrunder ændringen med, at der skal passes bedre på personalet her under covid-19 pandemien, så de ikke bliver smittet.

- Personalet går på mandag fra et døgns- til to døgns-vagter og bliver sat sammen i hold, så de møder de samme hver gang, de er på vagt. Hvor de før havde 10 vagter på en måned, får de ansatte desuden nu ikke 10 rejsedage, men altså kun fem, oplyser overfartslederen.

Corona-sejlplaen betyder også, at der er taget afgange ud, for at besætningen kan få sin hviletid.

Max Møller Christensen: -

Vi er nødt til at gøre et eller andet. Vi har i alt 30 navigatører og to er i frivillig 14-dages karantæne efter rejse til henholdsvis Thailand og Det Indiske Ocean. Så har vi to langtidssyge og to, der nu er hjemme med influenzalignende symptomer. Det er en femtedel af personalet.

- Vi håber, at det her gør besætningen mere robust, og de ansatte har i øvrigt opfordret til, at vi gør sådan, oplyser færgechefen, der understreger, at det ikke sker for at spare.

Der sejles efter samme fartplan alle ugens dage. Fejø går fra 21 afgange på hverdage, inklusiv bestillingsfærger, til 14. Askø går fra 11 afgange på hverdage, inklusiv bestillingsfærger, til fem, og det samme gælder Femø.

Fra Femø skal man på sidste afgang klokken 19.10 nu først til Fejø, før man ankommer til Kragenæs, og sidste tur til Femø 20.30 fra Kragenæs går også via Fejø med en sejltid på en time og et kvarter.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BUPL SYDØST

BUPL: Stop den onde SFO-spiral 10. august 2020 kl. 14.48

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

Annonce