cookie-og-privatlivspolitik
Nu skal det være slut med at ryge i arbejdstiden, hvis man arbejder i Lolland Kommune - også pausesmøgerne uden for matriklen skal skoddes.
Nu skal det være slut med at ryge i arbejdstiden, hvis man arbejder i Lolland Kommune - også pausesmøgerne uden for matriklen skal skoddes.
Foto: Nils Meilvang

Lolland

Indfører totalt rygestop

Byrådet skal på tirsdag behandle totalt rygestop for ansatte.
24. januar 2020 kl. 14:40 Af Birgitta Andersen

Annonce

LOLLAND På dage med høj luftfugtighed er det helt tydeligt, hvor kommunens ansatte holder rygepauser. Lige uden for matriklerne ligger røgen fra smøger og e-cigaretter tykt og bølgende, mens de pulsende medarbejdere skutter sig i kulden og skodder i ophængte eller opstillede askebægre.

Men nu skal det være slut med det. Et enigt økonomiudvalg indstillede onsdag til byrådet, at der skal indføres totalt røgfri arbejdstid i Lolland Kommune pr. 1. januar 2021.

Forslaget er udarbejdet i samarbejde med medarbejderne selv i HovedMED, og man har valgt en model uden undtagelser. Det betyder, at medarbejderne skal skodde smøgerne på alle arbejdspladser, alle bygninger, alle matrikler, alle køretøjer og i borgernes private hjem.

Der må ikke ryges i arbejdstiden - det vil sige den tid, man får løn for og står til rådighed i. Der må hverken ryges indendørs eller udendørs. Og som noget nyt må der heller ikke ryges uden for matriklen i arbejdstiden.

- Det er bare sådan, tiden er blevet. Det er blevet mindre og mindre acceptabelt at ryge. Og kollegaer, der ikke ryger, kan jo se, at der ryger en del af arbejdstiden, fordi nogen skal ud at ryge. Det er ikke fair. Og der går årsværk fra kommunernes økonomi, fordi folk skal ryge i deres betalte pauser. Desuden giver det et dårligt signal, at vores medarbejdere står og ryger, siger borgmester Holger Schou Rasmussen (S).

En anden regel er derfor også, at medarbejderne ikke må ryge, så længe de bærer synlig kommunalt arbejdstøj, heller ikke når de har fri. Og det samme gælder, når de kører i kommunale køretøjer.

Det vil heller ikke være tilladt at gøre brug af afspadsering eller fleks-tid med det formål at komme ud at ryge. Endelig gør den nye politik det tydeligt, at e-cigaretter sidestilles med almindelige cigaretter. De er derfor også bandlyst fra arbejdstiden.

Medarbejdere, der har brug for støtte til at stoppe med at ryge, skal nok få den støtte, de har brug for, garanterer borgmesteren:

- Men hvis du er på arbejde, er du på arbejde - også selv om du går uden for matriklen. Det skal høre op.

Byrådet behandler sagen tirsdag.

Læs også artiklen "- Det gælder for alle" i fredagens Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Endelig ændres voldtægtsparagraffen 23. februar 2020 kl. 21.40

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

Annonce