cookie-og-privatlivspolitik
Der er blevet bygget adskillige ting over de seneste måneder i Brians baghave. Her et billede fra baren.

3

Billeder

Der er blevet bygget adskillige ting over de seneste måneder i Brians baghave. Her et billede fra baren.
Foto: Ingrid Riis

Lolland

Ingen festival, intet problem

VIDEO: Skandsen Festival 2020 startede som en joke blandt venner, men lørdag kommer der gæster og musikere.
04. juli 2020 kl. 10:30 Af Andreas Johansen

Annonce

NAKSKOV - Skandsen Festival, er I klar, råber Brian Vickmann.

Festivaldeltagerne, som alle er en del af hans vennegruppe, vælter den europalle, der repræsenterer hegnet, der næsten som en tradition forceres før tid på Roskilde Festivalen. Men der er ingen festival at se frem til i år. Og det havde Brian Vickmann det rigtig svært med. Som en joke skrev hans kæreste på Facebook, at de bare kunne holde deres egen festival i baghaven. Flere af deres venner tilkendegav deres interesse, og pludselig blev en uskyldig joke til et rigtigt projekt.

- Lige pludselig var der mere end 10 mennesker, der meldte ind, at de rent faktisk var klar til at holde en festival i min baghave. Det var egentlig bare meningen, at vi skulle sove i telt, måske slå en enkelt pavillion op, og så var det egentlig det, men det greb om sig, fortæller Brian Vickmann.

Og det ligner da også en lille udgave af en rigtig festival bag huset på Skandsen. Naboerne har allernådigst været med på, at der blev skruet lidt op for feststemningen i baghaven over weekenden, men lørdag aften kommer der dog alligevel ekstra fart over feltet.

- Lørdag aften kommer Justified Rebellion og spiller. De spiller det, man kan kalde hård rock, og ja - jeg skrev egentlig bare til dem og spurgte, om de havde lyst til at kigge forbi, og det havde de heldigvis, fortæller Brian Vickmann.


Huset er forbudt område

Officielt startede festivalen først fredag morgen, men festivalpladsen afslører, at den uofficielle indvielse vist allerede fandt sted aftenen før. Vejret er overskyet, lørdagen lover regn i næsten bibelske mængder, men selvom der står et hus halvanden meter fra teltpladsen, bliver det kun brugt i absolutte nødstilfælde.

- Huset er forbudt område. Det eneste, vi bruger det til, er at lave mad. Selvom det øser ned ovenfra, skal vi stadig sove i vores telte. Det skal være så autentisk en festivaloplevelse, som vi kan lave, forklarer Brian Vickmann.

Og følelsen af festival er gennemgribende i baghaven. Der er lavet en scene til musikerne, en bar til gæsterne og alle hans venner, der invaderede festivalpladsen fredag formiddag, har klædt sig på til lejligheden. Nogle som tyrolere med lederhosen og øl i litermål, andre som naturmennesker og fuglekiggere.


Igen næste år

I naturlejeren sidder Christoffer Juel Jørgensen og får sig en morgenøl og en smøg. Han var blandt de første til at melde sig under fanerne for festivalen, for han savner ligesom Brian Vickmann at høre noget god musik, sove i telt og drikke lunkne øl.

- Vi begyndte at holde lidt møder, som jeg var med til, og så har jeg hjulpet med at sætte scenen og teltene op. Vi startede allerede festivalen en smule i går, så i dag var min morgenmad et par panodiler og en øl - hvilket jo er ret festivalagtigt, siger Christoffer Juel Jørgensen og griner i det store skæg.

Han anerkender, at Skandsen Festival 2020 er blevet et nummer eller to både større og bedre, end det egentlig var planen fra starten.

- Hvis det her bliver en succes, så er jeg sikker på, at vi gør det igen næste år. Brian kan slet ikke lade være med at ville gøre det større og vildere, så det kan være, vi skal finde et sted, hvor der er langt til naboerne og god plads, siger Christoffer Juel Jørgensen.

Rockmusikken brager ud af højtaleren, der for nu er den eneste musikant på scenen. De første øl er knappet op, og mon ikke de tager deres humlefyldte venner med og bliver til flere i løbet af dagen?

Brian Vickmann har dog planer om at være nogenlunde appelsinfri i morgen. Han skal nemlig både holde styr på balstyriske rockmusikere og så ikke mindst DR2, der via en internetforbindelse kommer til at sende live fra havefestivalen.

- Vi er blevet udvalgt sammen med to andre steder i Danmark, hvor folk også har været kreative. Jeg skal selv filme og sende det til DR2, så jeg har fået besked på, at jeg hellere må være ædru, siger Brian Vickmann.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

Annonce