cookie-og-privatlivspolitik
Jacob Jensen har fået lovning på at få et møde med regionens administration, så han kan høre om baggrunden for, at Nordic Medicares klinik i Nakskov skal undersøges.
Jacob Jensen har fået lovning på at få et møde med regionens administration, så han kan høre om baggrunden for, at Nordic Medicares klinik i Nakskov skal undersøges.
Foto: David Arnholm

Lolland

Jacob Jensen beder om redegørelse

Regionsrådsmedlem Jacob Jensen deler Nordic Medicares undren over tilfredshedsundersøgelse
13. juni 2019 kl. 13:30 Af David Arnholm

Annonce

NAKSKOV Beslutningen om at gennemføre en undersøgelse af patienternes tilfredshed med Nordic Medicares klinik i Nakskov har fået regionsrådsmedlem Jacob Jensen (V) til at undre sig.

Som omtalt i Folketidende onsdag stiller Nordic Medicare sig uforstående overfor, at lige netop klinikken i Nakskov skal undersøges, når myndighederne ikke har haft noget at udsætte på fagligheden. Omvendt har andre af regionens praktiserende læger fået indskrænkelser af deres autorisation, ligesom patienter hos andre læger har fået erstatning fra Patienterstatningen - men de læger skal ikke underkastes samme undersøgelse, som ifølge regionsrådsformand Heino Knudsen (S) kan få betydning for forhandlingerne om en eventuel forlængelse af kontrakten fra 2020.

- Jeg har spurgt administrationen om, hvad årsagen er? Hvilken politik er der vedtaget? Hvad er kriterierne? Er det her noget, administrationen efter forgodtbefindende kan lave, for det er jo ikke gratis? Det er det, jeg har undret mig over, siger Jacob Jensen.

Han tilføjer, at han er blevet stillet i udsigt, at regionens administration på et møde med regionsrådsformand Heino Knudsen (S) vil give en gennemgang af sagen og svare på spørgsmålene. Jacob Jensen understreger dog, at han ikke nødvendigvis mener, der er noget galt med at gennemføre tilfredshedsundersøgelsen. Han undrer sig bare.

- Jeg synes, det er fint, man kigger vores aktører igennem, for vi skal sikre os, at den kvalitet, der bliver leveret til vores borgere, er efter hensigten. Men det skal laves på en måde, hvor kriterierne er i orden. Og selvfølgelig undrer jeg mig over, at man går ind her, når der ikke er noget, der stikker ud i forhold til de erstatninger, der er udbetalt andre steder. Vi har en læge i Kalundborg, der er blevet frataget sin autorisation til at ordinere afhængighedsskabende medicin. Hvorfor er den læge så ikke blevet særligt udvalgt til at blive undersøgt? Jeg vil være sikker på, der ikke stikker et eller andet under - en faglig kamp eller andet, siger han.

Konflikten mellem PLO og Nordic Medicare kender han nemlig godt til.

- Det er klart, at når man ændrer systemet og giver nogle muligheder med udbudsklinikker, er der nogle, der argumenterer for, hvorfor man ikke skal gøre det. Men jeg står på patienternes side, og kan vi sikre, at der er fagpersonale til stede og en passende kvalitet, så er det rigtig fint for mig. Så er det mindre afgørende, om der står PLO, Nordic Medicare eller Falck på kitlen, siger han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM SOMMER

Ifm. Hver fjerde dansker:… 21. oktober 2019 kl. 14.14

AF: BJARKE ROSENKILDE

Moderne befolkningsopdragelse 21. oktober 2019 kl. 12.46

AF: BJARKE ROSENKILDE

Når Gud er død. 21. oktober 2019 kl. 02.13

AF: JOHN WENNERWALD

Velfærd i kommunerne 20. oktober 2019 kl. 21.26

AF: BJARKE ROSENKILDE

Borgerens stat 19. oktober 2019 kl. 13.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Lokalpolitik 18. oktober 2019 kl. 11.15

Annonce