cookie-og-privatlivspolitik

4

Billeder

Fiskerikontrollør Jan Rømer hev syv ulovlige åleruser ombord på båden i Nørresø.
Foto: Fiskeristyrelsen

Lolland

Jager krybfiskerne

Fiskeristyrelsen bekymret over ulovligt fiskeri på Lolland.
07. juli 2020 kl. 16:10 Af Birgitta Andersen

Annonce

MARIBO NAKSKOV - Vi er stærkt bekymrede over omfanget af ulovligt fiskeri på Lolland lige nu.

Vicefiskeriinspektør hos Fiskeristyrelsen Steen Nielsen er ikke glad for resultatet af en kontroltur til Lolland torsdag i sidste uge.

Styrelsen modtog torsdag to anmeldelser om ulovligt fiskeri med åleruser i henholdsvis Nørresø i Maribo og Nakskov Fjord.

- Da vi får to anmeldelser fra samme område på samme dag, tænker jeg, at det er da en bekymrende udvikling, siger Steen Nielsen.

Styrelsen har fokus på at beskytte den fredede ål mod ulovligt fiskeri og har desuden tidligere konstateret en udbredt praksis med ulovligt udsatte ruser på netop Lolland, hvor de tidligere blandt andet har fundet ulovlige, umarkerede åleruser i Søndersø ved Maribo.

Derfor drog styrelsens fiskerikontrollører fluks mod Lolland, og her var der bid.


Klækkelige bøder

Den første anmeldelse gik på fiskeri med åleruser i Nørresø i Maribo. Fiskeristyrelsens kontrollører kunne ud fra anmeldelsen hurtigt lokalisere stedet, hvor åleruserne var placeret. Meldingen viste sig at være meget præcis. Syv åleruser blev taget op af vandet. Åleruserne var ikke mærket med hverken bruger-id eller afmærket, så det var synligt på søens overflade, at her var placeret et fiskeredskab.

Fiskeristyrelsens fiskerikontrollører kunne konstatere, at åleruserne tilsyneladende var sat dagen eller aftenen før, for få ål og få andre fisk var gået i. Fiskene blev genudsat med det samme.

Så gik turen videre til et område i Nakskov Fjord. Også her fandt fiskerikontrollørerne hurtigt stedet ud fra anmeldelsen. I alt 17 åleruser blev taget op af vandet. Fangsten på flere små ål og andre småfisk blev også her genudsat straks.

Ligesom i Nørresø var ruserne i Nakskov Fjord ikke markeret eller mærket. Og alene det koster en klækkelig bøde, hvis de formastelige krybfiskere findes.

Desuden er fiskeri med ruser i ferskvand som Nørresø forbudt frem til 1. august. Og fiskeri med åleruser på Nakskov Fjord er forbudt i tidsrummet 10. maj til 31. juli, med mindre man er erhvervs-/bierhvervsfisker og i besiddelse af en licens til at fange ål. Ålefiskeri i fjorden er igen forbudt fra 1. december til 28. februar.

Overtrædelse af dette giver også en klækkelig bøde og inddragelse af eventuelt fisketegn.

- Hvis vi får fat i dem, der står bag udsætningen af ruserne, kommer de igennem hele retssystemet. Det betyder 2.500 kroner i bøde pr. overtrædelse, og her taler vi en fem-otte overtrædelser pr. sag. Så det kan godt komme deropad, siger Steen Nielsen.

Fiskeristyrelsen opbevarer nu åleruserne hos afdelingen i Ringsted. De vil blive destrueret, hvis det ikke lykkedes at finde frem til krybfiskerne.

Fiskeristyrelsen anser det ulovlige fiskeri på Lolland som meget groft.

- Man kan godt regne med, at vi dukker op igen på uanmeldte kontroller. Og vi har vores metoder til at finde ud af, hvem ruserne tilhører, advarer vicefiskeriinspektøren.

- Det her er jo ikke noget, vi gør for at genere fiskerne. Vi gør det for at beskytte fiskebestanden.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce