cookie-og-privatlivspolitik
Marcus Knuth fortalte vælgerforeningen på Lolland om baggrunden for sit skifte til Det Konservative Folkeparti. Han synes at værdipolitikken står stærkere hos de konservative, med blandt andet Naser Khader, end hos Venstre.
Marcus Knuth fortalte vælgerforeningen på Lolland om baggrunden for sit skifte til Det Konservative Folkeparti. Han synes at værdipolitikken står stærkere hos de konservative, med blandt andet Naser Khader, end hos Venstre.
Foto: Benjamin Rugholm

Lolland

Jarlov var vejen til de Konservative

Fortrolige samtaler skabte skiftet til de Konservative.
23. januar 2020 kl. 17:20 Af Palle Nevad Frandsen

Annonce

LOLLAND At tage springet fra et parti til et anden, uden tætte allierede, og uden pressen opdager det, er svært, men det lykkedes for Marcus Knuth, da han i november skiftede fra Venstre til Konservative. I aftes var han gæst ved den lollandske vælgerforenings generalforsamling, hvor han fortalte om skiftet.

For at undersøge om et sådan skifte overhovedet var muligt, var det nødvendigt for Marcus Knuth at få en samtale med gruppenæstformand Rasmus Jarlov. De var begge ordførere for Grønland og det arktiske område, og derfor var det naturligt, at de blev set sammen. Men det var nær aldrig kommet i stand, for Rasmus Jarlov blev ved med at udsætte det. Til sidst lykkedes det dog.

- For mig var det vigtigt, at Rasmus Jarlov spurgte, om jeg ville skifte, forklarede Marcus Knuth. Men det tog en lang snak, hvor Knuth fortalte om nogle af de frustrationer, som han havde i Venstre, hvor han ikke længere følte, at han hørte hjemme.

Til sidst sagde Rasmus Jarlov, at Marcus Knuth jo kunne skifte til de Konservative, og dermed var døren åbnet. Siden mødtes han i fortrolighed med Søren Pape Poulsen, og skiftet blev gjort klart i dybeste hemmelighed.

Natten til 29. november sov han knapt nok. Skiftet ville blive meddelt på Facebook klokken 8, og godt et par timer før gik han i gang med at ringe til en liste på ti personer, der skulle orienteres først. Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, stod først på listen, men svarede ikke. I stedet fik Inger Støjberg som den første beskeden.

- Jeg havde næsten gråd i stemmen, da jeg sagde, at nu går det ikke mere, fortalte Marcus Knuth, der efterfølgende fik fat i sin partiformand.

Marcus Knuth kalder i dag skiftet sin bedste beslutning

Læs også artiklen "Friderichsen skifter formandsposten ud" i torsdagens Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Endelig ændres voldtægtsparagraffen 23. februar 2020 kl. 21.40

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

Annonce