cookie-og-privatlivspolitik
Arkivfoto
Foto: Ingrid Riis

Lolland

Jazzfestival får et udfordrende år

Maribo Jazz fik overskud på 55.000 kroner, men musikudvalget er stoppet, og Qvades Gaard lukket.
05. november 2018 kl. 20:00 Af Palle Nevad Frandsen

Annonce

MARIBO - Vi har pligt til at lave en jazzfestival i 2019, for ellers vil vi skuffe en masse mennesker, siger formanden for Maribo Jazz, Ole Brorsen.

Årets jazzfestival blev en vellykket en af slagsen, selv om man havde droppet Hylddalen som spillested. Apotekets Have var en succes, faktisk i en grad, så man til tider måtte afvise publikum, da der ikke var plads, og økonomisk kom festivalen ud med et overskud på 55.000 kroner. Men på sidste uges generalforsamling trak sorte skyer sig sammen over Maribo Jazz.

Musikudvalget, der bestod af to personer, meddelte, at det ikke ønskede at fortsætte længere, og samtidig er festivalen ramt af pladsproblemer næste år. Kommunens arbejde i Qvades Gaard betyder, at jazzen ikke kan spille i de vante omgivelser.

- Desværre skal vi finde et andet sted, og lige nu ved vi ikke, hvor det bliver. Måske kunne det være i gården ved Hatten, men det er også afgørende, om vi kan få plads til scene, og om store biler kan komme ind med udstyr, forklarer Ole Brorsen.

Formanden vælger dog at se udfordringerne fra en positiv vinkel. Ikke mindst når det handler om at finde musik til festivalen.

- For os handler det om, at det skal være en oplevelse at besøge Maribo Jazz. Vi skal være en festival med kvalitet, og gæsterne skal have en jazzfestival, som de plejer - selv om den dog kan blive lidt anderledes næste år.

Fokus vil dog være at skabe Danmarks hyggeligste jazzfestival, og det tror han nok skal lade sig gøre.

- Jeg kan ikke forestille mig, at der ikke bliver en festival næste år, men man skal aldrig sige aldrig, siger Ole Brorsen og opfordrer alle, der har lyst til at give festivalens bestyrelse en hånd med arbejdet, til at melde sig

Jo flere der er om at løfte opgaven, desto nemmere bliver det, påpeger han.

At Maribo Jazz stadigvæk er populært, kunne bestyrelsen mærke, da man sidste år besluttede sig for at gøre noget ekstra for at hverve medlemmer til foreningen. Ved generalforsamlingen i 2017 havde foreningen godt 50 medlemmer, og det tal er nu mere end fordoblet.

Endelig slås Maribo Jazz med Skat, som ikke er tilfreds med, at festivalen flere gange har kørt med underskud. Det var på tale at fjerne festivalens momsfritagelse, men med årets overskud på 55.000 kroner er man måske på vej væk fra de mørke skyer.

- Man skal huske på, at vi omsætter for langt over en million kroner i de dage, men vi er også enormt sårbare overfor vind og vejr. Det var jo også grunden til, at vi stoppede i Hylddalen, siger Ole Brorsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vi opretter eget vikarbureau 21. april 2019 kl. 22.43

AF: FÆLLESRÅDET FOR SAKSKØBING OG OMEGN

Stop udvidelsen af… 18. april 2019 kl. 09.25

AF: TOM AHLQVIST

Guldborgsund kommuneplan 2019-2031 17. april 2019 kl. 10.06

AF: MARTIN WOUTERS

Hvorfor forvaltes landets… 15. april 2019 kl. 20.15

AF: JOHN WENNERWALD

Mette F. står fast 14. april 2019 kl. 19.43

AF: BO BRIKS RICHARDT

Kasper Rougs troværdighed 10. april 2019 kl. 17.28

Annonce