cookie-og-privatlivspolitik
I lokalplanen står der i øvrigt også, at MHI Vestas skal holde jordvolden og området fri for ukrudt. Det sker ikke, påpeger Bent Laursen også på vegne af beboerne på Thorsvej.
I lokalplanen står der i øvrigt også, at MHI Vestas skal holde jordvolden og området fri for ukrudt. Det sker ikke, påpeger Bent Laursen også på vegne af beboerne på Thorsvej.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Jordvold er ikke flyttet

Beboere føler sig til grin og magtesløse.
14. oktober 2020 kl. 22:21 Af Marianne Knudsen

Annonce

NAKSKOV - Vi bliver lovet og lovet noget, men der sker intet.

- Vi føler os nu temmelig meget til grin - og total magtesløse.

Sådan siger talsmand for beboerne på Thorsvej i Nakskov, Bent Laursen.

Hans udtalelse drejer sig om den 3,5 meter høje jordvold, som MHI Vestas - uden tilladelse - har bygget blot fem meter fra skel ind til baghaverne på Thorsvej. Volden har dermed nu i snart et år snuppet en del af beboernes udsigt.

Jordvolden skal skærme beboerne mod støj fra kørslen på den oplagsplads til vindmøllevinger, som MHI Vestas har lejet areal af Lolland Kommune til på industriarealet ved Stensø.


I strid med lokalplan

I november 2019 opførte virksomheden jordvolden i strid med gældende lokalplan for området. I januar var et forslag til midlertidig dispensation fra lokalplanen i høring og i marts den tilrettede dispensation.

Naboernes ønske blev taget til efterretning, og en ny vold, der placeres bag et 22 meter bredt beplantningsbælte, bliver fem meter høj.

Midt i august fik beboerne at vide, at jordvolden nu ville blive flyttet af firmaet Stub og Gren - men det er ikke sket.

Senest har Bent Laursen af en miljøsagsbehandler i kommunen fået at vide per mail, at Teknik og Miljømyndigheden afventer oplysninger omkring jorden, der skal anvendes til den nye jordvold - så nu mangler der en miljøgodkendelse.

Folketidende har tirsdag per mail bedt borgmester Holger Schou Rasmussen (S) om en kommentar til sagen, men ikke fået nogen reaktion.

Beboerne på Thorsvej er også frustrerede over, at de lokale politikere har været totalt tavse.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Historien om Kaj Munk skal… 27. oktober 2020 kl. 07.05

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

Annonce