cookie-og-privatlivspolitik
Perlen i Judith Frederiksens samling er en blå kaffekande fra den italienske producent Letoy. Den købte hun i Vindeby. Hun var ellers bare ude for at hente en brugt vaskemaskine, hun havde købt, men så fik hun øje på kaffekanden.
Den bød hun 100 kroner for, men den yngre mand, der havde den, ville ikke sælge til den pris. Så bød Judith Frederiksen 75 kroner og en tår øl - og det bud lød meget bedre, syntes han. Og så var kaffekanden Judiths.
- Den er jeg meget glad for, konstaterer hun og tilføjer, at den viste sig at være så sjælden, at en anden kaffekande-samler har budt 3.500 kroner for den.
Men den er altså ikke til salg.

3

Billeder

Perlen i Judith Frederiksens samling er en blå kaffekande fra den italienske producent Letoy. Den købte hun i Vindeby. Hun var ellers bare ude for at hente en brugt vaskemaskine, hun havde købt, men så fik hun øje på kaffekanden. Den bød hun 100 kroner for, men den yngre mand, der havde den, ville ikke sælge til den pris. Så bød Judith Frederiksen 75 kroner og en tår øl - og det bud lød meget bedre, syntes han. Og så var kaffekanden Judiths. - Den er jeg meget glad for, konstaterer hun og tilføjer, at den viste sig at være så sjælden, at en anden kaffekande-samler har budt 3.500 kroner for den. Men den er altså ikke til salg.
Foto: Claus Hansen

Lolland

Judith har 200 kaffekander

Judith Frederiksen stillede op til folketingsvalget for SF, men fik ikke stemmer nok til at blive medlem af Kaffeklubben. Hun havde ellers nok kunnet skænke en flot kop kaffe
11. juni 2019 kl. 20:33 Af David Arnholm

Annonce

Det hele begyndte på et loppemarked, Judith Frederiksen besøgte op til sin 40-års fødselsdag. Her stod der nogle porcelæns-kaffekander, som hun syntes var så flotte, at hun bare måtte købe dem.

Det var der nogle venner, der syntes var så sjovt, at de forærede hende kaffekander på den runde dag. Og siden er flere og flere kommet til. Så i dag - små 25 år senere - har hun nu flere end 200 kaffekander.

- Det greb om sig, og den ene tog den anden, konstaterer hun og røber, at kollegerne griner lidt ad hende.

Men de hjælper altså også med nye til samlingen. Da en kollega havde en farmor, som døde, arvede Judith Frederiksen for eksempel nogle stykker fra hende. Og så går hun selvfølgelig også på loppemarkeder. Her er hun ikke i tvivl, når hun støder på en kaffekande, hun ikke har.

- Jeg kan huske dem. Når jeg står et sted, kan jeg huske "den har jeg ikke", siger hun.


Væddede med Viggo

Og det er ikke bare pral. En gang, hun og kæresten Viggo var på campingplads ved De Hvide Svaner i Karrebæksminde, fik Viggo øje på en kaffekande, som han mente, hun måtte være interesseret i. Hun var dog sikker på, at hun allerede havde sådan en, men det mente han ikke. Så det endte med et væddemål.

- Og selvfølgelig havde jeg den, bemærker hun med et grin.

Men opdager hun en, hun ikke har, slår hun til.

- Den ene er jo flottere end den anden - og speciel. Jeg har ikke to, der er ens, og det bliver pludselig en sport at finde den mest mærkelige. "Mere vil have mere!" Men jeg vil ikke gå ud at give 400-600 kroner for dem. Jeg skal kunne være med, så skal jeg snige mig op til 100 kroner, er det det, fastslår hun.


Store vaskedag

Det er i øvrigt ikke mange af kanderne, hun bruger. Kun de hvide med de røde roser bliver der indimellem hældt kaffe på, for hun har et stel med kaffekopper, der passer til.

Men kanderne er altså først og fremmest til pynt. Derfor skal de også holde sig pæne, så to gange om året er det store vaskedag. Så kommer alle kanderne i en balje sæbevand og en anden balje, hvor de skylles af.

- Det tager en hel weekend, men jeg nyder det, fastslår hun og tilføjer, at hun klarer det selv.

- Viggo synes, det er noget skrammel, men sådan er vi så forskellige. Men han kan ikke nære sig, når han finder en speciel. Bare han ikke skal vaske dem af eller støve af, er han ligeglad.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce