Annonce
Lolland

Judith har 200 kaffekander

Perlen i Judith Frederiksens samling er en blå kaffekande fra den italienske producent Letoy. Den købte hun i Vindeby. Hun var ellers bare ude for at hente en brugt vaskemaskine, hun havde købt, men så fik hun øje på kaffekanden. Den bød hun 100 kroner for, men den yngre mand, der havde den, ville ikke sælge til den pris. Så bød Judith Frederiksen 75 kroner og en tår øl - og det bud lød meget bedre, syntes han. Og så var kaffekanden Judiths. - Den er jeg meget glad for, konstaterer hun og tilføjer, at den viste sig at være så sjælden, at en anden kaffekande-samler har budt 3.500 kroner for den. Men den er altså ikke til salg. Foto: Claus Hansen

Judith Frederiksen stillede op til folketingsvalget for SF, men fik ikke stemmer nok til at blive medlem af Kaffeklubben. Hun havde ellers nok kunnet skænke en flot kop kaffe

Det hele begyndte på et loppemarked, Judith Frederiksen besøgte op til sin 40-års fødselsdag. Her stod der nogle porcelæns-kaffekander, som hun syntes var så flotte, at hun bare måtte købe dem.

Det var der nogle venner, der syntes var så sjovt, at de forærede hende kaffekander på den runde dag. Og siden er flere og flere kommet til. Så i dag - små 25 år senere - har hun nu flere end 200 kaffekander.

- Det greb om sig, og den ene tog den anden, konstaterer hun og røber, at kollegerne griner lidt ad hende.

Men de hjælper altså også med nye til samlingen. Da en kollega havde en farmor, som døde, arvede Judith Frederiksen for eksempel nogle stykker fra hende. Og så går hun selvfølgelig også på loppemarkeder. Her er hun ikke i tvivl, når hun støder på en kaffekande, hun ikke har.

- Jeg kan huske dem. Når jeg står et sted, kan jeg huske "den har jeg ikke", siger hun.

Med en evigt voksende samling går Judith Frederiksen nu og ønsker sig at få lavet nogle hylder ved vinduerne i udestuen, så samlingen kan præsenteres flottest muligt. Foto: Claus Hansen

Væddede med Viggo

Og det er ikke bare pral. En gang, hun og kæresten Viggo var på campingplads ved De Hvide Svaner i Karrebæksminde, fik Viggo øje på en kaffekande, som han mente, hun måtte være interesseret i. Hun var dog sikker på, at hun allerede havde sådan en, men det mente han ikke. Så det endte med et væddemål.

- Og selvfølgelig havde jeg den, bemærker hun med et grin.

Men opdager hun en, hun ikke har, slår hun til.

- Den ene er jo flottere end den anden - og speciel. Jeg har ikke to, der er ens, og det bliver pludselig en sport at finde den mest mærkelige. "Mere vil have mere!" Men jeg vil ikke gå ud at give 400-600 kroner for dem. Jeg skal kunne være med, så skal jeg snige mig op til 100 kroner, er det det, fastslår hun.

Kaffekander, kaffekander, kaffekander. Og ikke to er ens. Foto: Claus Hansen
Artiklen fortsætter efter annoncen

Store vaskedag

Det er i øvrigt ikke mange af kanderne, hun bruger. Kun de hvide med de røde roser bliver der indimellem hældt kaffe på, for hun har et stel med kaffekopper, der passer til.

Men kanderne er altså først og fremmest til pynt. Derfor skal de også holde sig pæne, så to gange om året er det store vaskedag. Så kommer alle kanderne i en balje sæbevand og en anden balje, hvor de skylles af.

- Det tager en hel weekend, men jeg nyder det, fastslår hun og tilføjer, at hun klarer det selv.

- Viggo synes, det er noget skrammel, men sådan er vi så forskellige. Men han kan ikke nære sig, når han finder en speciel. Bare han ikke skal vaske dem af eller støve af, er han ligeglad.

  • Perlen i Judith Frederiksens samling er en blå kaffekande fra den italienske producent Letoy. Den købte hun i Vindeby. Hun var ellers bare ude for at hente en brugt vaskemaskine, hun havde købt, men så fik hun øje på kaffekanden. Den bød hun 100 kroner for, men den yngre mand, der havde den, ville ikke sælge til den pris. Så bød Judith Frederiksen 75 kroner og en tår øl - og det bud lød meget bedre, syntes han. Og så var kaffekanden Judiths. - Den er jeg meget glad for, konstaterer hun og tilføjer, at den viste sig at være så sjælden, at en anden kaffekande-samler har budt 3.500 kroner for den. Men den er altså ikke til salg. Foto: Claus Hansen
  • Med en evigt voksende samling går Judith Frederiksen nu og ønsker sig at få lavet nogle hylder ved vinduerne i udestuen, så samlingen kan præsenteres flottest muligt. Foto: Claus Hansen
  • Kaffekander, kaffekander, kaffekander. Og ikke to er ens. Foto: Claus Hansen
Annonce
Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Lolland

Efter voldsom brand: Militærmuseum genopstår

Annonce
Annonce
112

Bil i brand på motorvejen

Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Lolland

Efter voldsom brand: Militærmuseum genopstår

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Guldborgsund

Nu skal pengene findes: Besparelser for 16 millioner kroner sendes i høring

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem

Annonce
Annonce
Lolland

Kæmpe kovending: Alligevel flertal for omfartsvej

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Indland

Over 800 butikker vil donere overskudsmad i påsken

Lolland

Engang var den Danmarks bedste Aldi: Nu åbner den snart som Rema 1000

Guldborgsund

Ukendt fremtid præger lokal zoo

Guldborgsund

Revyen solgte ud: - Nu skal vi lige komme os over chokket

112

Tyskland skærper grænsekontrollen til EM i fodbold: Scandlines følger udviklingen