cookie-og-privatlivspolitik
Nyk-F.28-08-18. Foto Claus Hansen.
Østre Alle 13/Linda sommer er hjemme fra Grønland, og vil fortælle om sit arbejde.
Linda Sommer kommer alligevel ikke på stemmesedlen. Arkivfoto
Foto: Claus Hansen

Lolland

K har droppet Linda Sommer

Hun passer ikke ind på holdet, har hun fået besked på.
29. maj 2021 kl. 06:46 Af David Arnholm

LOLLAND Linda Sommer kommer alligevel ikke til at stå på stemmesedlen for Det Konservative Folkeparti. Hun fortæller, at hun har solgt sit hus på Østervang i Maribo, skal være ude 1. juli og flytter til Klostergade. Derfor bad hun partiet om at kunne holde pause indtil 1. august.

- Der er nogle ting, der skal ordnes, og ting, der skal pakkes ned. Og med fuldtidsarbejde (som afdelingsleder på et autismecenter, red.) er der rigtig meget at passe, forklarer hun.

Hendes ønske om en pause udløste dog ikke det svar, hun havde ønsket.

- Jeg har fået en mail fra formanden om, at jeg ikke passer ind på holdet. Så jeg er ikke en del af teamet.

Hvad tænker du om det?

Annonce

- Jeg synes, det er underligt at bede mig komme tilbage, for så at meddele, at jeg ikke passer ind.

Er du skuffet?

- Jeg kan godt lide, at man er seriøs. Så hvis man vil involvere mig i noget og mener det seriøst, vil jeg også godt have, at det foregår på et seriøst plan. Og det er ikke, fordi jeg ikke er konservativ. Jeg er konservativ, og langt hen ad vejen kan jeg lide konservativ politik, siger hun og bemærker, at hun dog ikke er begejstret for den aktuelle snak om at placere et udrejsecenter på Lindholm.

- Jeg passer nok bare ikke på Lolland med det hold, der er lige nu. Jeg er en arbejderpige fra Lolland, og der er nogle andre personligheder, der måske ikke er helt det samme som det, jeg kommer fra. Men på andre hold plejer det at være en styrke, siger hun og tilføjer, at hun ikke har haft noget møde med formanden eller bestyrelsen, efter hun fik mailen.

Ved det seneste kommunalvalg stillede Linda Sommer op for Lokallisten Lolland og fik 262 personlige stemmer. Det betyder, at hun er førstesuppleant for Thomas Østergaard (der i dag er socialdemokrat) og Leo Christensen.

Annonce

Men siden vendte hun altså hjem til De Konservative, som hun fortsat er medlem af. Og hun ønsker partiet det bedste, siger hun.

- Jeg har fået en masse henvendelser fra borgere, der spørger mig om alt muligt med børn og unge og ældre og infrastruktur, men jeg har ikke rigtig noget sted at henvise de henvendelser. Jeg mangler at se noget synlighed fra Konservative, men jeg kan håbe, der kommer noget, så folk ved, hvem de skal rette henvendelse til. Og jeg er nok den, der ville være mest kendt på holdet og har flest stemmer i ryggen, siger hun med henvisning til, at Klaus Møller som De Konservatives spidskandidat fik 225 personlige stemmer ved det seneste valg.

- Jeg har ikke nogen ambitioner om at skulle i byrådet. Jeg er bare konservativ og synes, det er sjovt. Og hvis de mener, de kan komme ind uden, så held og lykke med det.

Kunne du finde på at stille op for Lokallisten igen?

- Jeg har ikke nogen planer om det.

Annonce

Men hvis nogen ringede?

- Jeg er medlem af De Konservative, og så tænker jeg, at jeg har besluttet, at min hjerne skal holde fri til 1. august.

Formand og spidskandidat Henrik Jacobsen bekræfter bruddet.

- Linda Sommer brød med De Konservative i 2017 på den her tid, næsten lige før valget. Så ville hun vende tilbage og spurgte, om hun måtte genopstille, og en enig bestyrelse bød hende velkommen. Men vi må erkende, at vi ikke fandt hinanden, så da vi i bestyrelsen godkendte listen, kunne vi ikke finde flertal for at have hende. Det var en stort set enig bestyrelse, som synes, der var for stor afstand imellem os, siger han.

Hvad afstanden består i, ønsker han ikke at uddybe:

Annonce

- Men det havde intet at gøre med, at hun havde brug for at trække sig, for det har jeg fuld forståelse for. Og hun er ikke ekskluderet. Vi kunne bare ikke se hende som kandidat, og der var nogle uoverensstemmelser, der gjorde, vi var for langt fra hinanden. Og når man skal i gang med en kampagne og arbejde tæt sammen og knokle igennem, gik det ikke.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

AF: JOHN WENNERWALD

Hurra for lokale holdninger 12. september 2021 kl. 22.15

Annonce

ANNONCE