cookie-og-privatlivspolitik
Forstander Finn Pedersen tog imod eleverne i sportshallen, som er det eneste sted, de kan være samlet på samme tid med afstand. 
Eleverne sad i de familiegrupper, som de nu skal være i resten af skoleåret. 
Finn Pedersen håber, at der hen ad vejen løses op på de mange restriktioner, så eleverne kan få en ordentlig afslutning og måske den gallafest, der blev aflyst den aften, coronaen kom.

17

Billeder

Forstander Finn Pedersen tog imod eleverne i sportshallen, som er det eneste sted, de kan være samlet på samme tid med afstand. Eleverne sad i de familiegrupper, som de nu skal være i resten af skoleåret. Finn Pedersen håber, at der hen ad vejen løses op på de mange restriktioner, så eleverne kan få en ordentlig afslutning og måske den gallafest, der blev aflyst den aften, coronaen kom.
Foto: Anders Knudsen

Lolland

Kærester på distancen

BILLEDSERIE: Eleverne på efterskole vendte "hjem" til en anderledes skole.
25. maj 2020 kl. 16:45 Af Birgitta Andersen

Annonce

BINDERNÆS - Jeg har heldigvis ikke nogen kæreste længere ... så er der da den bekymring mindre.

En teenagedreng drævede sin analyse af situationen til sine kammerater, da de var på vej ind i sportshallen på Bindernæs Efterskole.

Her tog forstander Finn Pedersen og personalet imod. Eleverne var udstyret med nøglekort, som inddelte dem i såkaldte familiegrupper på seks til otte elever i hver. De 27 familiegrupper består af værelseskammerater og naboværelseskammerater. De bliver de unges faste holdepunkt indtil sommerferien.

- Dem, I sidder på række på, er de eneste, I må kysse på ... de eneste, I må dele tandpasta med. I har ikke noget at gøre i andres værelser. Bare rolig, det går verden ikke i stykker af, sagde forstanderen til de unge, der gik fra en livlig, boblende gensynspludren til korslagte arme og trætte ansigter.

- Så siger I måske: "Hvad med min kæreste, der er i en anden familiegruppe?" ... Jah, det bliver så et forhold på distancen. Det kan godt være, I har kysset på hinanden, lige inden I kom til skolen. Men det stopper I så med nu, lød det.

Finn Pedersen linede en myriade af regler op, som de unge nu skal leve under frem til sommerferien for at undgå smitte med corona.

De unge er på skolen frem til sommerferien. Ingen tager hjem uden en meget gyldig grund, og skal de tilbage på skolen, skal der fremvises en pletfri coronatest.

De unge må kun være tætte i familiegrupperne. Men der er sat telte op til sociale aktiviteter, og de må også gerne gå ture og dyrke sport sammen - men så er det med en meters afstand og masser af sprit.

Ture ind til Rema i Rødbyhavn sker kun to og to.

- Vi skal også passe på lokalsamfundet. Vi har rigtig mange elever fra Københavnsområdet og større byer, hvor man lever tæt sammen. Og det skal dæleme ikke være fra denne skole, der kommer smitte, siger forstanderen.

Der skal luftes ud tre gange dagligt og gøres rent på alle flader i værelserne, der skal være ryddelige. Sygdomstegn medfører hjemsendelse og test af hele familiegruppen. Og måltiderne indtages på skift fordelt på familiegrupper. Her blev seks rækker med sportsgutter rigtig trætte i masken, da det gik op for dem, at de var sat på først og dermed skal spise klokken syv om morgenen.

- Kan vi ikke lave det om?

- Nej! Intet laves om! Og hvis I siger: "Det her kan jeg dælereddemig ikke", så kan I lige så godt tage hjem nu, lød den kontante besked fra forstanderen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

endnu engang asfalt i… 13. august 2020 kl. 07.43

AF: BUPL SYDØST

BUPL: Stop den onde SFO-spiral 10. august 2020 kl. 14.48

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

Annonce