cookie-og-privatlivspolitik
De kommende renoveringer, som blandt andet skal skabe bedre plads til havkajakker på det grønne områder bagerst, er især rettet mod klubbens motionister og gæster.

3

Billeder

De kommende renoveringer, som blandt andet skal skabe bedre plads til havkajakker på det grønne områder bagerst, er især rettet mod klubbens motionister og gæster.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Kajakklub får støtte til projekter

- Vi har en idé om, at vi gerne vil udleje kanoer og havkajakker til turister, som kommer herned, siger sportschef.
31. maj 2020 kl. 11:17 Af Palle Nevad Frandsen

Annonce

MARIBO Det var en voldsom streg i regningen, da det for et par år siden stod klart, at taget på klubhuset til Maribo Kajakklub ikke længere kunne holde vandet ude. I vægttræningslokalet måtte klubbens medlemmer træne side om side med spande til at opsamle regnvandet i.

I april sidste år søgte Kajakklubben Lolland Kommune om støtte til udskiftning af taget, men på det tidspunkt var fritids- og kulturudvalget ikke klar til at finde penge, da der netop var sat gang i arbejdet med en ny masterplan, og man ville afvente kommunens budgetlægning, og gav derfor afslag.

Men på det seneste møde i udvalget blev sagen atter behandlet. Klubben havde genfremsendt sin ansøgning og havde nu påpeget, hvor klubben lever op til de nye masterplansregler. Samtidig har omkostningerne ved udskiftningen af taget været større end beregnet. Det skyldes blandt andet, at man har efterisoleret loftet og dermed forventer en lavere varmeudgift, ligesom man har lagt et undertag, for på den måde at forlænge levetiden på det nye tag.

Udgiften til at udskifte taget blev på knap 342.000 kroner eksklusive moms, og det politiske udvalg sagde ja til at støtte med 100.000 kroner.

Samtidig har klubben også modtaget 60.000 kroner i støtte fra DIF og DGI's foreningspulje. Disse penge kommer især motionisterne til gode.

- Den bro, som motionisterne bruger, har vi selv lavet for 25 år siden, og den kan ikke mere. Derfor skal vi have den udskiftet, forklarer sportschef Finn Larsen.

Med i arbejdet bliver også den del af området, hvor kanoer og havkajakker er placeret. Her vil der blive opsat nye stativer, og det hele vil fået et mere ordentlig udseende. Det skal ikke kun gavne klubbens egne folk, men også gæster udefra.

- Vi har en idé om, at vi gerne vil udleje kanoer og havkajakker til turister, som kommer herned, siger Finn Larsen.

I første omgang vil det dog være en stor gevinst for motionisterne at få en ny bådebro, for vind og vejr har været hård ved den gamle. Samtidig har det heller ikke hjulpet, at vandstanden i søen ad flere omgange har været så lav, at broen nærmest har ligget fladt på bunden.

Sidste år sørgede kajakklubben selv for at udskifte den bro, som primært bliver brugt af kaproerne, og nu glæder man sig til at få sat resten i stand.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce