cookie-og-privatlivspolitik
Der bliver ikke lempeligere vilkår i Bandholm.
Der bliver ikke lempeligere vilkår i Bandholm.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Fem havne må udvikles

På Femø og Langø Havne ophæves strandbeskyttelsen nu. Men andre havne får ikke helt den samme frihed til udvikling.
12. december 2019 kl. 16:10 Af Daniel Brøns

Annonce

Lolland Kommune har nu fået mulighed for at udvikle fem af de ni havne, som kommunen havde søgt om i forbindelse med regeringens nye stillingtagen til ophævelse af strandbeskyttelsen, som blev besluttet i aftalen om "Danmark i bedre balance" fra 2016.

Beskyttelsen har hidtil betydet, at arealerne som hovedregel ikke må bebygges inden for 300 meter fra stranden. De 111 arealer ligger i sammenhæng med bebyggelse og rummer derfor efter vurderingen "ikke væsentlige naturværdier".

Miljøministeren har derfor besluttet at ophæve strandbeskyttelsen 55 steder. Desuden ophæves den delvist 56 steder i landet.

Konkret betyder ændringerne her på Lolland, at der ophæves stramme regler ved Langø og Femø havn, mens der også er godt nyt for dem, der vil udvikle i havnene i Kragenæs, Kramnitze. Her får de delvist ophævet strandbeskyttelsen.

Nakskov Havn, Hestehoved Havn, Bandholm Havn og Vejerø Havn får derimod ikke lempeligere vilkår.

Kilde: FolketidendeKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE