cookie-og-privatlivspolitik
2018-05-03-Copyright: PF Anders Knudsen, LF Folketidende, Nykøbing.
Højbygård, Holeby.
Lolland Falsters Airport ved Holeby opgraderet til lufthavn med natlys osv.

Foto: Anders Knudsen

Lolland

Klage over aften-udspring afvist

Beboer nær lufthavnen fik ikke noget ud af at klage.
26. november 2021 kl. 15:20 Af David Arnholm

HOLEBY 1. juni gav Lolland Kommune en miljøgodkendelse af, at faldskærmsklubben må foretage flyvning om aftenen, nærmere bestemt i tidsrummet fra klokken 19 til 22.

Den godkendelse klagede en borger, som bor 1,8 kilometer fra flyvepladsen, samme måned over til Miljø- og Fødevareklagenævnet. Beboeren gav i klagen udtryk for, at udvidelsen af flyvetiden giver et øget støjniveau, og at faldskærmsudspring er en fritidsaktivitet, og at der ikke er miljømæssig begrundelse for udvidelsen. Derudover påpegede klageren, at udspringene primært finder sted nær bymæssig bebyggelse.

Men borgeren har ikke "en væsentlig, individuel og retlig interesse i sagen", argumenterede kommunen, og det er klagenævnet enig i. Dermed blev klagen afvist, for har man ikke "en væsentlig, individuel og retlig interesse i sagen", er man ikke berettiget til at klage.

I afgørelsen står der:

"Miljø- og Fødevareklagenævnet har ved afgørelsen lagt vægt på, at klager er bosat i en afstand af omkring 1.800 meter fra flyvepladsen, i et område hvor der ligger en række andre boliger, og dermed ikke vurderes at være væsentligt og individuelt påvirket af driften af faldskærmsklubben på en måde, der er speciel i sammenligning med den påvirkning, som afgørelsen vil have overfor alle og enhver indenfor en større personkreds."

Annonce


KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE