cookie-og-privatlivspolitik
"Spillemand på en tagryg" skulle have haft premiere sidste år, men coronaen satte en stopper for den store udendørsforestilling. Men i år er egnsteatret NørregadeTeatret klar med den store, smukke forestilling.

3

Billeder

"Spillemand på en tagryg" skulle have haft premiere sidste år, men coronaen satte en stopper for den store udendørsforestilling. Men i år er egnsteatret NørregadeTeatret klar med den store, smukke forestilling.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Klar på scenen et år efter planen

NørregadeTeatret er rykket ind i Hylddalen med "Spillemand på en tagryg".
02. august 2021 kl. 19:40 Af Palle Nevad Frandsen

MARIBO For tre år siden havde egnsteatret NørregadeTeatret forvandlet Hylddalen til Zarens Rusland i begyndelsen af 1900-tallet. Her foregik musicalen "Doktor Zhivago", og når teatret på torsdag atter byder indenfor på den smukke udendørsscene, er det atter Rusland før første verdenskrig, der er kulissen.

Egentlig skulle teatret allerede sidste år have spillet "Spillemand på en tagryg", men på grund af coronasmitten var det ikke muligt at spille teaterforestillinger. Et år efter planen er teatret dog rykket ind.

Landsbyen Anatev i det nuværende Ukraine er vokset frem under bøgetræerne og er i de sidste par uger blev befolket af både skuespillere og en masse frivillige hjælpere bag scenen.

- Det har været en meget rolig proces, og vi har hele tiden været et skridt foran, fortæller teaterchef Frank Rubæk.

Sidste års aflyste forestilling kunne modtage corona-hjælpepakke, men det har ikke været eneste udfordring. For efter at NørregadeTeatret havde sikret sig rettighederne, viste det sig, at også Det Ny Teater havde forestillingen på plakaten.

Annonce

- Omkring en måned efter vi havde meldt ud, at vi skulle spille forestillingen, kunne Det Ny Teater meddele det samme. Det er nok skyld i, at vi hænger lidt i bremsen med hensyn til billetsalget, mener Frank Rubæk.

- Der er i hvert fald et par tusinde fra Lolland-Falster, der er taget til København for at se den, og det skulle de også, for det var en skide fin forestilling.

Man bør dog ikke snyde sig selv for rejsen tilbage til Anatev i egnsteatrets udgave. Ikke mindst fordi friluftsscenen giver forestillingen og fortællingen en helt ny dimension. Samtidig er "Spillemand på en tagryg" en vaskeægte klassiker.

- Musicalen har en god historie og nogle skønne sange, men først og fremmest har den hjerte. Man kan ikke undgå at blive berørt af det, der sker, men på en anden måde end ved andre forestillinger, siger teaterchefen, der spiller rollen som mælkemanden Tevye.

Nicoline Siff Møller spiller rollen som Tevyes hustru Golde og er enig i, at forestillingen kan noget specielt.

Annonce

- Der er ingen sentimentalitet eller selvmedlidenhed, og her er der ingen moralsk løftede pegefingre, forklarer hun.

Forestillingen har premiere på torsdag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE