cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Jan Knudsen

Lolland

Klar til at udvide for 8,5 millioner kroner

- Vi er rigtig glade for, at det er et lokalt firma, der har vundet opgaven.
07. februar 2019 kl. 19:30 Af Birgitta Andersen

Annonce

I januar 2020 står Maribo Gymnasiums nye tilbygning klar. Med 550 kvadratmeter fordelt på fem nye undervisningslokaler og studiemiljøer skal den ruste gymnasiet til fremtiden.

Onsdag blev projektet søsat, da vinderen af licitationen Ringtved A/S og gymnasiets rektor skrev under på byggeriet til 8,5 millioner kroner.

- Vi har været med på tre andre spændende projekter på gymnasiet, så vi synes, at vi hører til her, sagde Erling Jensen fra Ringtved.

Byggeriets første del begynder til marts. Inden da skal G-barakken fjernes. Det sker i vinterferien.

Den nye tilbygning vil fylde hele området bag gymnastiksalen, men kommer ikke helt til at ligne første udkast.

- Det billigste tilbud lå over, hvad vi kunne strække os til, så vi har måttet vælge lidt fra, siger rektor Michael Levy Bruus.

Der skulle skæres cirka en million kroner. Derfor er et sedum-tag (mostag, red.) og den store tagterrasse blandt andet valgt fra.

- Tagterrassen var eleverne meget opsat på. Men den kan sagtens komme til på et senere tidspunkt. Vi synes, det var mere vigtigt at få fem nye, store, lyse undervisningsrum, forklarer rektor Michael Levy Bruus.

Når bygningen står færdig i 2020, vil gymnasiet flytte undervisningen fra den gamle, udtjente S-bygning over i det nye. Men inden skal elever og lærere igen gennem en periode med byggerod.

- Men i eksamenstiden har Ringtved andre projekter andetsteds, de vil kaste sig over, smiler rektor, der bekræfter, at skolen i den kommende periode vil blive presset på pladsen.

Arbejdet vil også kunne mærkes hos skolens naboer. Derfor vil naboerne blive indkaldt til et informationsmøde om tidsplanen og de eventuelle gener, byggeriet vil medføre.

Når prøvelserne er overstået, får Maribo forhåbentlig et helhedsorienteret gymnasium, hvor fremtidige generationer af unge kan opnå lærdom og almen dannelse.

- Vi tror på, at det bliver godt, og vi får skabt en mere sammenhængende skole, siger rektor.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06

AF: PETER LUNDSGAARD

Skoleskyderi på Madeskovskolen? 05. februar 2020 kl. 14.34

Annonce