cookie-og-privatlivspolitik
ByogLandskab har flere forslag for Nakskov. Blandt andet en port, der trækkes op fra havbunden, og "arme", der kører ud og lukker. Sidstnævnte er kendt teknologi, i funktion i Holland.
Foto: ByogLandskab/tegning

Lolland

Klimatrussel er udvidet voldsomt

Hele kyststrækningen fra Frederiksdal til Keldskov nu omfattet
11. september 2018 kl. 13:20 Af Marianne Knudsen

Annonce

Kystdirektoratet har revideret områderne, hvor der er risiko for oversvømmelser fra vandløb, søer og hav, og Lolland Kommune har netop fået besked om, at kommunens risikoområde er udvidet fra kun at omfatte Nakskov.

Nu er hele kyststrækningen fra Frederiksdal på Vestlolland til Keldskov på Sydlolland ved kommunegrænsen til Guldborgsund risikoområde. Primært på baggrund af oversvømmelses-risikoen fra hav.

Ud over Nakskov er Rødby og Rødbyhavn samt en stor del af det sydlige Lolland syd for en linealstreg mellem Frederiksdal og Rødbyhavn truet - hvis diget ikke kan holde vandet ude.

Staten regner nu med mulighed for den historiske vandstand på 3,17 meter fra stormfloden i 1872, og ikke 2,5 meter, som hidtil.

- Vandstanden fra dengang er usikker, og vi skal drøfte med Kystdirektoratet, hvilken vandstand, vi skal sikre imod. Kerteminde etablerer sluse, og byen har lagt sig fast på 2,5 meter, oplyser Lollands klimakoordinator, Regitze Lassen.

Regitze Lassen forventer i øvrigt nu, at Nakskov Havn får den længe efterspurgte DMI-vandstandsmåler, så der kan gemmes data til at lave statistik på, og i første omgang er opgaven fortsat at sikre Nakskov, tilføjer hun.

Der er også udpeget andre nye risikoområder i Danmark, blandt andet Vordingborg. Udpegningerne er nu i høring.

Læs meget mere om sagen i artiklen "Klimasikring af Nakskov afventer penge" i tirsdagens Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce