cookie-og-privatlivspolitik
ByogLandskab har flere forslag for Nakskov. Blandt andet en port, der trækkes op fra havbunden, og "arme", der kører ud og lukker. Sidstnævnte er kendt teknologi, i funktion i Holland.
Foto: ByogLandskab/tegning

Lolland

Klimatrussel er udvidet voldsomt

Hele kyststrækningen fra Frederiksdal til Keldskov nu omfattet
11. september 2018 kl. 13:20 Af Marianne Knudsen

Annonce

Kystdirektoratet har revideret områderne, hvor der er risiko for oversvømmelser fra vandløb, søer og hav, og Lolland Kommune har netop fået besked om, at kommunens risikoområde er udvidet fra kun at omfatte Nakskov.

Nu er hele kyststrækningen fra Frederiksdal på Vestlolland til Keldskov på Sydlolland ved kommunegrænsen til Guldborgsund risikoområde. Primært på baggrund af oversvømmelses-risikoen fra hav.

Ud over Nakskov er Rødby og Rødbyhavn samt en stor del af det sydlige Lolland syd for en linealstreg mellem Frederiksdal og Rødbyhavn truet - hvis diget ikke kan holde vandet ude.

Staten regner nu med mulighed for den historiske vandstand på 3,17 meter fra stormfloden i 1872, og ikke 2,5 meter, som hidtil.

- Vandstanden fra dengang er usikker, og vi skal drøfte med Kystdirektoratet, hvilken vandstand, vi skal sikre imod. Kerteminde etablerer sluse, og byen har lagt sig fast på 2,5 meter, oplyser Lollands klimakoordinator, Regitze Lassen.

Regitze Lassen forventer i øvrigt nu, at Nakskov Havn får den længe efterspurgte DMI-vandstandsmåler, så der kan gemmes data til at lave statistik på, og i første omgang er opgaven fortsat at sikre Nakskov, tilføjer hun.

Der er også udpeget andre nye risikoområder i Danmark, blandt andet Vordingborg. Udpegningerne er nu i høring.

Læs meget mere om sagen i artiklen "Klimasikring af Nakskov afventer penge" i tirsdagens Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

at lukke broen 15. juni 2019 kl. 15.15

AF: MARTIN WOUTERS

så bruge kommune igen… 11. juni 2019 kl. 12.05

AF: JOHN WENNERWALD

Nu skal der arbejdes 09. juni 2019 kl. 22.03

AF: MARTIN WOUTERS

18,5 mill. i minus KUN på… 05. juni 2019 kl. 13.49

AF: ERIK PFEIFFER DAMGAARD

Dansk Folkeparti og Radikale 03. juni 2019 kl. 20.21

AF: JOHN WENNERWALD

Svigt i daginstitutioner 02. juni 2019 kl. 22.49

Annonce