cookie-og-privatlivspolitik
Cirkus Arenas tre elefanter (billedet) har mandag mødt deres artsfælle Ramboline fra Cirkus Trapez, som de skal flytte sammen med i Knuthenborg til næste år.
Cirkus Arenas tre elefanter (billedet) har mandag mødt deres artsfælle Ramboline fra Cirkus Trapez, som de skal flytte sammen med i Knuthenborg til næste år.
Foto: Cirkus Arena, arkivfoto

Lolland

Knuthenborgs elefanter mødtes for første gang

VIDEO: Elefanten Ramboline fra Cirksu Trapez er mandag blevet ført sammen med de tre elefanter fra Cirkus Arena.
02. december 2019 kl. 14:59 Af Jakob Poulsen

Annonce

Det var på det nærmeste en form for familiesammenføring i stor størrelse, der mandag fandt sted i staldbygning på Slagelse-kanten.

Her fik de fire cirkuselefanter, som engang til næste år skal nyde deres otium sammen i Knuthenborg Safaripark, for første gang lov til at møde hinanden.

Tre af elefanterne, Jenny, Lara og Jungla, kender i forvejen hinanden fra Cirkus Arena, men mandag var første gang, at de fik mulighed for at hilse på Ramboline fra Cirkus Trapez, som de altså skal bo sammen med i Knuthenborg.

I første omgang bliver elefanterne ikke ført direkte sammen. Ramboline blev efter ankomsten til Slagelse ført ind i et indelukke, hvorfra hun kunne kigge over til de tre andre elefanter i et andet indelukke i den modsatte ende af staldbygningen - og med et tomt indelukke imellem dem, så de ikke kom for tæt på hinanden til at starte med.

TV2 News sendte tidligt mandag eftermiddag direkte fra staldbygningen, og her fortalte Knuthenborgs chefzoolog Rasmus Nielsen, at man måske allerede senere mandag vil flytte elefanterne tættere på hinanden, så de kan nå hinanden med snablerne og på den måde hilse på hinanden - hvilket skete allerede kort efter.

Isabella Enoch fra Cirkus Trapez var med til at aflevere både Ramboline og også kamelen Ali i Slagelse. Ali skal senere videre til Dronningmølle i Nordsjælland og nyde sit otium på en farm med andre kameler.

Og det var en følelsladet oplevelse at overdrage de to dyr, fortalte hun til TV2 News.
- Det er helt mærkeligt. De har jo altid været hos os, så det er en meget hård og trist dag. Men det var også rørende at se, at elefanterne er så nysgerrige og ser ud til at respektere hinanden. Jeg tror, at det bliver en happy ending. Ramboline har altid haft det godt hos os, og det tror jeg også, hun får nu.

Hun tilføjede, at folkene fra Cirkus Trapez natlurligvis også kommer og kigger, når elefanterne til sin tid skal flyttes fra Slagelse til Knuthenborg.

På videoen herunder, som er optaget af Knuthenborg, kan du se, da Ramboline bliver læsset på en lastbil og kørt væk fra sin vinterbolig hos Cirkus Trapez.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce