cookie-og-privatlivspolitik
Kommunikationsdirektør Camilla Struckmann stod på mål for Movias beslutninger ved mødet i Nakskov.
Kommunikationsdirektør Camilla Struckmann stod på mål for Movias beslutninger ved mødet i Nakskov.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Lolland

Køreplanerne en saga blot

Kan ikke finde ud af, hvornår busserne kører.
20. august 2019 kl. 19:00 Af Marianne Knudsen

Annonce

NAKSKOV Cirka 50 mødte op, da Lollands Ældreråd mandag inviterede til borgermøde om busdriften og manglen på køreplaner på standerne ved busstoppestederne. Busselskabet Movias kommunikationsdirektør Camilla Struckmann var klar til debat på mødet.

I februar fik Movia 422 klager. Antallet af klager var i juli faldet til 21, viste Camilla Struckmann:

- I forhold til den første type af tavler, vi satte op i december, kunne vi se, at Informationen var blevet for sparsom. For mange passagerer gav udtryk for, at de ikke kunne finde ud af, om bussen kørte den ene eller den anden vej. Derfor besluttede Movias bestyrelse, at rutebeskrivelserne skulle tilbage. Der blev også - efter forslag fra mange passagererer - sat serviceintervaller på rutetavlerne, så man kan se, om der er tale om en bus, der kører rigtig meget eller mindre.

Om baggrunden for de forsvunde buskøretider, oplyste Camilla Struckmann, at der alene i 2018 blev lavet om på driften cirka 4.000 gange, men at man kun hver 10. gang kunne nå ud på stoppestederne. Så informationen på stoppestederne blev misvisende, og den situation har Movia været ked af.

Med den "skrabede" trafikinfo-tavle, som blev sat op i december, kunne Movia spare 1,6 millioner kroner årligt. Med de nye trafikinfo-tavler er besparelsen på en million i runde tal. Det svarer til 2.400 bustimer, og Movia skal som andre offentlige virksomheder finde besparelser.

På de nye skilte tydeliggøres det også med større skiftstørrelse, hvordan man kan bruge sms 1250 for at få besked om, hvornår bussen kører, fremhævede Movias kommunikationschef.

Man skriver "s" og nummeret på stoppestedet og får så besked på sin mobiltelefon om, hvornår næste bus kører. For alle Movias busser er nu udstyret med gps, der afsender signal hvert sekund, så Movia kan lokalisere præcist, hvor på ruten bussen befinder sig, og opdatere den vigtige indgangsnøgle, hvis man vil med bus eller tog - "Rejseplanen" - der findes på internettet eller som app.

- Og det er vores fornemmelse, at de fleste kan sende en sms, fastslog Camilla Struckmann, der støttede sig til tal fra Danmarks Statistik, som viser, at antallet af ikke digitale ældre er faldet meget. Køreplanerne kan man i øvrigt også printe selv, få tilsendt med posten eller tage i busserne, oplyste hun.

Tavlerne med køreplaner skal i givet fald betales af Lolland Kommune, hvis de skal retur, og formanden for teknisk udvalg, Gert Mortensen (S) erklærede, at han vil have så mange buskøretimer som muligt fremfor tavler.

På mødet blev det også påtalt, at rute 711 i Nakskovs elektroniske stemme siger forkerte stoppesteder, og at der er oplyst forkerte busafgangs-intervaller, og Karen Zubari fra ældrerådet var blandt andet indigneret over talefejlen på rute 720R fra Rødby Færge til Maribo og retur, hvor Sæddingvej bliver til Sinkevej.

Disse fejl lovede Camilla Struckmann, at Movia selvfølgelig vil se på og få rettet.

Movias kommunikationsdirektør tilbød også at stille op til kursus i at bruge Rejseplanen, bestille ture og købe billet elektronisk, og det takkede ældrerådet ja til. Og så måtte deltagerne gå hjem, for bussen til Borgerservice og biblioteket går ikke om mandagen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce