cookie-og-privatlivspolitik
En kæmpedinosaur - 47 meter lang og 14,5 meter høj. Og foran en lille dinosaur, der havde klædt sig ud i dagens anledning.

9

Billeder

En kæmpedinosaur - 47 meter lang og 14,5 meter høj. Og foran en lille dinosaur, der havde klædt sig ud i dagens anledning.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Kold start på jubilæumssæson

BILLEDSERIE Knuthenborg Safaripark åbnede sine porte lørdag til 50-års jubilæumssæson.
15. april 2019 kl. 14:10 Af John Karlsen

Annonce

KNUTHENBORG - Det er den koldelste åbning nogensinde, konstaterede direktør Christoffer Knuth, Knuthenborg Safaripark, da han en iskold lørdag formiddag bød velkommen til en ny sæson.

Og "nogensinde" er et stærkt udtryk, når parken i år kan fejre 50 år som dyrepark.

- Sidste år var det 23 grader på åbningsdagen, tilføjede Christoffer Knuth og glædede sig bare over, at det lørdag formiddag da heldigvis ikke var snevejr.

Markeringen af åbningen var henlagt til parkens dinosaurskov, hvor en kreds af folketingsmedlemmer, byrådsmedlemmer og kendisser på bedste vis forsøgte at holde varmen - og nok ærgrede sig over ikke at have efterkommet opfordringen til at møde op udklædt som dinosaur. En Tyrannosaurus rex-heldragt kunne godt have lunet lidt.

Christoffer Knuth inviterede på en tur gennem Dinosaurskoven for at kunne præsentere nogle nyheder.

Blandt dem modeller af de flyveøgler, der dominerede klodens luftrum gennem 150 millioner år. De mindste dengang på størrelse med musvitter og de største med et vingefang som et F16-fly. Så store var ingen af de nytilkomne øgler dog, men frygtindgydende nok endda.

Den i bogstaveligste forstand største nyhed i Dinosaurskoven var en Patagotitan mayorum - eller slet og ret en "langhals". I sin tid - og det er godt 100 millioner år siden - var det klodens største skabning.

Størrelsen giver kæmpemodellen i Dinosaurskoven et godt indtryk af. Den er 47 meter lang og 14,5 meter høj.

Der var lagt op til på åbningsdagen at slå rekorden for flest dino-udklædte samlet på et sted - men det blev ikke nogen rekord.

- Men ellers var der godt besøgt på åbningsdagen, konstaterede Christoffer Knuth efterfølgende.

Ikke mindst i betragtning af, at det blot var fire grader fra morgenstunden.

- Så det har nok også været lidt koldt i teltene, siger Christoffer Knuth.

Knuthenborgs nye mulighed for at overnatte i luksustelte i skovbrynet ud mod den lollandske savanne har vist sig populær og blev allerede taget i brug på åbningsdagen.

Det er i år 50 år siden, Christoffer Knuths far Adam skabte safariparken ved at lukke de første vilde dyr ud i den enorme park. Det jubilæum markeres i juni.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06

AF: PETER LUNDSGAARD

Skoleskyderi på Madeskovskolen? 05. februar 2020 kl. 14.34

Annonce