cookie-og-privatlivspolitik
2019-05-29-Copyright: PF Anders Knudsen, LF Folketidende, Nykøbing.
Nakskov.
luftbilleder
byen fra forskellige vinkler
Undersøgelse viser, at der er brug for mange boliger - primært lejeboliger. Arkivfoto
Foto: Anders Knudsen

Lolland

Kommune søger private udlejere

På grund af pres på boligmarkedet vil Lolland Kommune holde infomøde om udlejning af private boliger.
19. februar 2021 kl. 18:50 Af Birgitta Andersen

LOLLAND Som Folketidende har beskrevet de sidste par dage, er der kommet tryk på boligmarkedet på Lolland.

Læs artiklen: Pres på lollandsk boligmarked

Og det er ikke kun behovet for villaer og rækkehuse, der er stigende i takt med, at flere ønsker at flytte til kommunen.

- Der er behov for at få taget en drøftelse med alle dem, der kunne have noget at udleje. Det haster med at finde ledig boligkapacitet - specielt i Maribo, siger borgmester Holger Schou Rasmussen (S).

Derfor vil Lolland Kommune nu holde et eller flere informationsmøder for alle, der kunne tænke sig at udbyde en bolig til leje. Det besluttede økonomiudvalget i sidste uge.

Annonce

Borgmesteren afviser dog, at kommunen kunne have gjort noget ved den flaskehals, der er ved at opstå på boligmarkedet.

- I forhold til, at vi ikke skulle have været forberedt på det, må jeg bare sige, at vi kan ikke som kommune bygge boliger alene. Vi går heller ikke bare hen og bygger almennyttige boliger, fordi der er Femern-folk, der lige nu og her har brug for en bolig. Så der er et kæmpe marked for lejeboliger, siger han.

En ny analyse fra sidste år viser, at Lolland Kommune har behov for knap 1.000 nye boliger fortrinsvist i Maribo og Nakskov. Og det er mestendels lejeboliger, der mangler.

"Behovet for et øget udbud af kvalitetslejeboliger forstærkes yderligere af forventningen om en yderligere efterspørgsel i forbindelse med, at Femern-projektet skrider frem. Det drejer sig specifikt for gruppen af funktionærer, der ikke vil bosætte sig i campen nær produktionsfabrikken. Forventningen er, at de vil efterspørge lejeboliger", skriver den boligpolitiske styregruppe.

Det er kommunens håb, at en del af de lejeboliger kan findes på infomøderne.

Annonce

"Det skal være henvendt til nuværende husejere, som ønsker at leje deres bolig ud, men ikke ved, hvordan de skal gribe det an - eller som måske ikke har overvejet muligheden. Det kan være arvinger til et hus, eller det kan være seniorer, som ikke har overvejet, hvilken økonomisk fordel, der kan være i at flytte videre i en mindre bolig og udleje over en periode", skriver den boligpolitiske styregruppe.

På infomødet vil de potentielle udlejere få råd om at leje ud - blandt andet om lejekontrakter. Men kravet er, at boligerne skal være kvalitetsmæssigt i orden. Så bolighajerne skal ikke melde sig under fanerne.

Kommunen har travlt med at finde egnede lejeboliger, så informationsmøderne bliver formentlig afviklet som digitale møder grundet corona-krisen. Der er endnu ikke fastlagt datoer for møderne.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

AF: KENNETH WINTHER

Storstrøm Fængsel bløder... 03. juli 2021 kl. 09.56

Annonce

ANNONCE