cookie-og-privatlivspolitik

22

Billeder

Danmarks klogeste 6. klasse-konkurrence, Nykøbing.
Foto: Anders Knudsen

Lolland

Krammere til den klogeste klasse

BILLEDSERIE: Lokale skoleklasser både på Lolland og Falster dystede på paratviden i qiuzzen Smart-Parat-Svar.
05. december 2019 kl. 14:30 Af Rikke Folm Berg

Annonce

NAKSKOV Holdkaptajnen for hold Ørnene fra 6.y på Sankt Birgitta Skole lænede sig frem mod sine fire holdkammerater, og så hviskede han:

- Vi kan jo godt.

De lavmælte ord faldt under finalen i går i quizzen Smart-Parat-Svar på Nakskov Bibliotek, da hold Ørnene netop havde misset at svare rigtigt på nogen af de tre spørgsmål i den senest anvendte kategori.

Hans holdkammerater nikkede med hovederne, tænktsomt og langtsomt, som man gør, når man hverken vil slippe fokus eller koncentration.

Og få kategorier senere fik holdkaptajnen ret. For efter de afsluttende spørgsmål i paratviden vandt Ørnene fra 6.y over Team Leopard fra 6.x med pointene syv mod fem. Begge hold i finalen fra Sankt Birgitta Skole.

- Det er fedt, at alt er endt så godt, sagde 12-årige Bertram, holdkaptajnen for hold Ørnene, efter sejren og tilføjede:

- Nu ser vi frem til den regionale finale i Slagelse.

Den finder sted 15. januar på Slagelse Bibliotek, hvor der skal dystes mod ni andre vindere fra kommuner i Region Sjælland. Herefter går vinderne af den regionale finale videre til den landsdækkende finale i Odense 5. februar.

I år deltog i alt 524 6. klasser i den lokale runde af den landdækkende quiz. Quizzen, der har eksisteret siden 2005, er et samarbejde mellem Slots- og Kulturstyrelsen og landets børnebiblioteker. Dens formål er at sætte fokus på læsning og læselyst.


Klassekammerater klappede

Selv om quizzen er en holdkonkurrence med fem deltagere fra hver klasse, er resten af klassen med som vigtig opbakning. Derfor lød der klapsalver fra tilskuerrækkerne, både når der blev svaret rigtigt, og når der blev svaret forkert.

- Hvor mange gange prutter et menneske om dagen? lød et af spørgsmålene.

Eleverne svarede fire, men svaret var 14, og så lød der et: Arhj! Efterfulgt af fnisen og klappen.

I den lokale runde i går på Nakskov Bibliotek deltog udover Sankt Birgitta Skole også Rødby Skole med holdet Team Wild fra 6.a og De seje Bananer fra 6.b, Søllested Skole med holdet WizzKids fra sjette årgang og Privatskolen Nakskov med holdet Cocamilk fra sjette årgang.

På biblioteket i Nykøbing var der en tilsvarende konkurrence mellem skoleklasser fra Guldborgsund Kommune. Den kan du læse om i torsdagens udgave af Folketidendes papiravis.

Klik på billedet herover for at se flere billeder.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

Annonce