cookie-og-privatlivspolitik
- Det er decideret usandt, at jeg skulle have sagt, at jeg vil have p-pladserne på Axeltorv bevaret, siger indehaver af Helsehuset og kasserer i Nakskov Handel og Erhverv Peder Poulsen.
- Det er decideret usandt, at jeg skulle have sagt, at jeg vil have p-pladserne på Axeltorv bevaret, siger indehaver af Helsehuset og kasserer i Nakskov Handel og Erhverv Peder Poulsen.
Foto: Jan Knudsen/arkiv

Lolland

Kritik af undersøgelse af p-pladser på Axeltorv

Kan ikke genkende, at skulle have tilkendegivet et ønske om at bevare p-pladserne på Axeltorv.
21. april 2021 kl. 08:25 Af Rikke Folm Berg

FAKTA
Tidligere slagtermester i gågaden gennem 25 år, Peter Friis, har egenhændigt spurgt 48 af byens butiksindehavere og forretningsdrivende om deres holdning til p-pladser, fordi han er bekymret over, at der igen vil forsvinde p-pladser i centrum af Nakskov, hvis forslaget om at fjerne 45 af 52 p-pladser på Axeltorv bliver til virkelighed i forbindelse med renoveringen af byens torv. Ud af de 48 meldte 45, ifølge Peter Friis, ud, at de fandt det forkert at fjerne p-pladser omkring centrum, og at de ønskede p-pladserne bevaret på Axeltorv.

NAKSKOV - Det er decideret usandt, at jeg skulle have sagt, at jeg vil have p-pladserne på Axeltorv bevaret, siger indehaver af Helsehuset og kasserer i Nakskov Handel og Erhverv Peder Poulsen.

- Vi synes, at den påtænkte omlægning af torvet er helt perfekt, siger han og refererer dermed til både ham selv og Anne-Mette Poulsen, som sammen driver Helsehuset.

- Vi mener, at den er udformet, som den skal være, og vi tror, at det med parkering, det har kommunen (Lolland Kommune, red.) fuldstændig styr på.

Peder Poulsen kan derfor ikke forstå, hvordan han i Peter Friis' undersøgelse af butiksindehavere og forretningsdrivendes holdninger til p-pladser er endt på den lange liste af 45 ud af 48, som skulle ønske p-pladserne bevaret på Axeltorv.

- Vi stod der begge, da jeg talte med Peter Friis, så vi ved, hvad vi har sagt, understreger han.

Annonce

- Jeg er dybt skuffet over ham.

Ifølge Peder Poulsen undlod Peter Friis desuden at orientere om, at han ville gå til pressen, hvilket han også finder kritisabelt.

Han oplyser, at Nakskov Handel og Erhverv har været rundt hos flere af de adspurgte i Peter Friis' undersøgelse for at følge op efter omtalen i Folketidende 10. april.

- Vi (i Helsehuset, red.) er ikke de eneste, der dementerer og siger, at det kan vi ikke genkende, siger Peder Poulsen.

Ifølge formanden for Nakskov Handel og Erhverv, Ronni Hansen, har Nakskov Handel og Erhverv været på besøg hos 16 medlemmer blandt de 48 medlemmer og ikke-medlemmer, som Peter Friis har talt med.

Annonce

- Disse 16 går alle ind for projektet på torvet, siger han.

Også selv om det indebærer en reduktion af antallet af parkeringspladser til syv, understreger han.

Det drejer sig, ifølge Nakskov Handel og Erhverv, om: Ulla's Topline, Matas, Stegmann Optik, Mols Bolsjer, Helsehuset, Hugo P, Tøjeksperten, Butik Berit, Intersport, Normal, Imerco, Din Tøjmand Arthur A, Restaurant Gonzalez Feilberg, Blomsterdekoratør Kristine Damsted, Sahin Pizza og Tippy.

Disse 16 mener altså, ifølge Nakskov Handel og Erhverv, det stik modsatte af, hvad Peter Friis nåede frem til i sin undersøgelse.

Det er dog ikke sådan, at Nakskov Handel og Erhverv ikke kerer sig om parkeringspladser, pointerer Ronni Hansen.

Annonce

- Det er vigtigt for Nakskov Handel og Erhverv og vores medlemmer, at der fortsat er et stort antal p-pladser i midtbyen - men ikke nødvendigvis på Axeltorv, og at de ved øget skiltning bliver nemme at finde.

Måske miseren kommer heraf, mener han.

Peter Friis undrer sig.

- Jeg forstod på dem (Peder og Anne-Mette Poulsen, red.), at de var enige med mig, siger han.

- Men det er så en misforståelse, og det er jeg ked af, siger han.

Annonce

Det gælder for dem såvel som for de øvrige af de 16.

Peter Friis har indgivet undersøgelsen, hvis brugbarhed nu unægteligt er svækket, som et høringssvar.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

Annonce

ANNONCE