cookie-og-privatlivspolitik
Sej målmand i aktion, da kunstgræsbanen i Nakskov Boldklub var nyanlagt. Snart bliver den som ny igen. Men renoveringens pris har overrasket og givet stof til eftertanke.
Sej målmand i aktion, da kunstgræsbanen i Nakskov Boldklub var nyanlagt. Snart bliver den som ny igen. Men renoveringens pris har overrasket og givet stof til eftertanke.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Kunstgræsbane får ekstra million

Økonomiudvalget indstiller, at renovering af kunstgræsbane hæves med en million kroner til samlet set 2,5 millioner kroner.
21. november 2020 kl. 06:30 Af Rikke Folm Berg

NAKSKOV I forbindelse med de fremrykkede anlægsaktiviteter og
den øgede mulighed for lånefinansiering har byrådet disponeret 1,5 milloner kroner til renovering af kunstgræsbanen i Nakskov. Men efter den indledende vurdering af projektet er foretaget, er det både Park og Vej i Lolland Kommune og den indhentede eksterne rådgivers vurdering, at man er nødt til hæve anlægsbudgettet med en million kroner til samlet set 2,5 millioner kroner, hvis renoveringen skal kunne gennemføres. Det skyldes blandt andet, at udgifterne til bortskaffelse af gammelt materiale er væsentligt højere end først anslået.

Det har Lolland Kommunes økonomiudvalg sagt god for, men den ekstra udgift har også givet anledning til nogle overvejelser, fortæller Lollands borgmester Holger Schou Ramussen.

- Det har overrasket os, og vi har derfor drøftet det forhold, at kunstgræsbanen dermed koster 250.000 kroner om året, som man skal lægge til side, hvis den løbende skal renoveres hvert tiende år, siger borgmesteren.

- Det var man nok ikke lige klar over, da man etablerede den.


I hvert fald én

Ifølge Holger Schou Rasmussen kan det få betydning for muligheden for kunne etablere flere kunststofbaner i kommunen.

Annonce

- I Maribo har man for eksempel haft talt om en kunststofbane, og det er vi sådan set positive overfor, men man skal så huske, at det her græstæppe, det holder ikke evigt, selvom det er kunstgræs. Det koster 2,5 millioner kroner hvert tiende år at vedligeholde, siger han.

Men kommunen skal selvfølgelig have i hvert fald én kunststofbane, fastslår borgmesteren.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce

ANNONCE