cookie-og-privatlivspolitik
Kunstnergruppen In Situ Lolland har efterhånden en lang tradition for at skabe en kunstudstilling i Reventlowparken og gør det igen denne sommer.
Kunstnergruppen In Situ Lolland har efterhånden en lang tradition for at skabe en kunstudstilling i Reventlowparken og gør det igen denne sommer.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Kunststøtte: Guldborgsund afviste Lollands ønske

Trods opfordring fra kollegerne i Lolland Kommune ville Guldborgsund Kommunes kulturudvalg ikke øge støtten til In Situ.
24. marts 2021 kl. 08:49 Af David Arnholm

FAKTA
Årets udstilling ventes at åbne 5. maj og har titlen "Vovestykker - Reventlow Re - live".
11 kunstnere har givet tilsagn om at deltage med tilsammen 10 værker. De 11 er:
Parul Modha, Michael Dunk, Katrine Ring, Jette Melgreen, Emil Krogh Rasmussen, Mette og Kristoffer Glyholt, Lotte Madsen, Esben Brandt Møller, Bo Karberg og Dina Lundvall Nielsen.

PEDERSTRUP Der skal nok blive en kunstudstilling i Reventlowparken. Og kunstnergruppen In Situ er glad for al støtte.

Men trods klare opfordringer fra fritids- og kulturudvalget i Lolland Kommune bidrager Guldborgsund Kommune ikke med mere end 20.000 kroner.

- Lolland er hjemkommune for udstillingen, men vi synes, at det er skævt fordelt, når man søger 20.000 kroner i tilskud i Guldborgsund, men 180.000 kroner fra Lolland. Vi håber også, at man i Guldborgsund Kommune kan se idéen i det, og værdien i, at vi deler udgifterne til store udstillinger mere ligeligt, sagde formanden for fritids- og kulturudvalget i Lolland Kommune, Tine Vinther Clausen (V), i januar til Folketidende.

Den gang havde Lolland Kommune besluttet at skrue ned for sin støtte fra de 90.000-100.000 kroner, kommunen tidligere har givet, til 55.000 kroner. Og på den baggrund ændrede In Situ sin ansøgning til Guldborgsund og søgte om 55.000 kroner i stedet for 20.000 kroner.

Men i Guldborgsund ønskede kultur, fritid og bosætningsudvalget ikke at støtte med mere end de 20.000 kroner.

Annonce

- Nu synes jeg, 20.000 kroner er mange penge at give i støtte til et projekt, der foregår i en anden kommune. Vi har også mange projekter, vi støtter, med kunstnere, der kommer andre steder fra, hvor vi ikke beder kunstnernes hjemkommuner om støtte, siger udvalgsformand Martin Lohse (G).

Han tilføjer, at In Situs udstilling er et godt projekt, og at Guldborgsund Kommune støtter det af flere grunde - dels fordi det involverer kunstnere fra Guldborgsund, og dels "for det gode samarbejdes skyld".

- Vi kan sagtens se værdien i det, og derfor støtter vi et projekt, der foregår i en anden kommune, siger han.

Tine Vinther Clausen medgiver, at 20.000 kroner er meget.

- Men 55.000 kroner er mere, påpeger hun og siger, at hun godt kunne tænke sig at holde møde med udvalget i Guldborgsund og drøfte et mere strategisk samarbejde om kulturelle tiltag, der går på tværs af kommunerne.

Annonce

- Vi kan ikke bestemme, hvad de andre skal gøre, men jeg synes, det gav mening, at vi så det mere som et samlet Lolland-Falster. Turister, der kommer hertil, kigger jo ikke på, om de er i Guldborgsund eller Lolland, men på Lolland-Falster, argumenterer hun..

Hos In Situ nøjes kunstner Lotte Madsen, der har sendt ansøgningerne til kommunerne, med at glæde sig over, at de begge støtter. Også selv om In Situ med de to tilsagn blot har 75.000 kroner i hus ud af budgettet på 316.000 kroner.

- Vi er glade for de 20.000 kroner. Det gør, at det går lidt bedre med økonomien. Vi kunne godt have håbet, vi fik mere, men vi står ikke og peger fingre. Vi må være taknemmelige for det, vi får, siger hun og tilføjer, at In Situ også har søgt støtte hos en række fonde, der ikke har svaret endnu.

Lotte Andersen lader også forstå, at udstillingen godt kan gennemføres for omkring 110.000 kroner - så er der til materialer, markedsføring og beskedne kunstnerhonorarer. Og kunstnerne har givet tilsagn om at deltage på de givne betingelser og har allerede udarbejdet skitser af deres værker.

I næste måned begynder arbejdet med at skabe værkerne i parken, så de er klar til åbningen 5. maj.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE