cookie-og-privatlivspolitik
Formand Mogens Nilsson overrakte en kvart million kroner til Birgitte Bülow fra Svanevig Hospice, da Lolland Håndværker- & Industriforening i aftes holdt generalforsamling i Bangs Have.
Formand Mogens Nilsson overrakte en kvart million kroner til Birgitte Bülow fra Svanevig Hospice, da Lolland Håndværker- & Industriforening i aftes holdt generalforsamling i Bangs Have.
Foto: Anders Knudsen

Lolland

Kvart million til hospice

Svanevig Hospice fik stor donation fra Krøyers Fond for nylig.
03. marts 2019 kl. 11:20 Af David Arnholm

Formand Mogens Nilsson havde en check af de helt store med, da Lolland Håndværker- & Industriforening for nylig holdt sin 151'ende generalforsamling. 250.000 kroner stod der på pappet, der blev overrakt til hospicechef Birgitte Bülow fra Svanevig Hospice.

Pengene, der kommer fra Corintha & Johan Krøyers Fond, skal bruges til at bygge en udestue - også omtalt som et orangeri.

- Vi utroligt glade for, at det her projekt er lykkedes, siger Birgitte Bülow.

Hun forklarer, at udestuen skal bruges til forskellige arrangementer, ligesom pårørende og patienter vil kunne bruge den til at sidde lidt uforstyrret.

Hele byggeriet koster omkring en million kroner og er også støttet af Odd Fellow-logen i Nakskov og hospicets støtteforening. Byggeriet går i gang 1. april, og håndværkerne har lovet, at det står færdigt 1. juli.

Annonce

Når projektet kunne få en støtte på 250.000 kroner, skyldes det, at Lolland Håndværker- & Industriforening har fået Civilstyrelsens tilladelse til at opløse fonden og uddele de sidste penge.

Baggrunden er, at fonden for år tilbage havde uddelt så mange penge, at der for omkring 30 år siden kun var den bundne kapital på omkring 300.000 kroner tilbage. Herefter måtte fonden kun uddele afkastet fra disse midler. Samtidig stod der i fundatsen, at fonden måtte uddele legater på maksimalt 500 kroner, og med prisudviklingen i samfundet var det efterhånden ikke attraktivt.

- Det er der ikke nogen, der gider søge om, så vi fik ingen ansøgninger, fortæller Mogens Nilsson.

Foreningen gik derfor i gang med at søge om lov til at afvikle fonden. Det er et større arbejde, men til sidst blev det altså godkendt. Og helt i stifternes ånd tilfaldt pengene altså Svanevig Hospice.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

Annonce

ANNONCE