cookie-og-privatlivspolitik
Det har vist sig at være mere end almindeligt svært at skaffe den nødvendige økonomi til at få bygget Maribo Sø- og Vinterbadeanstalt.
Det har vist sig at være mere end almindeligt svært at skaffe den nødvendige økonomi til at få bygget Maribo Sø- og Vinterbadeanstalt.
Foto: John Pedersen, Dan-Projekt /tegning

Lolland

Lægger vinterbadeanstalt-projekt i dvale

Bestyrelse opgiver at få fondene til at støtte ny vinterbadeanstalt.
21. oktober 2020 kl. 19:50 Af Birgitta Andersen

Annonce

MARIBO Da planerne om en nybygget vinterbadeanstalt med sauna i området ved Maribo Kajakklub blev præsenteret, var interessen overvældende.

- Vi fik lynhurtigt 2-300 medlemmer af foreningen, fortæller Kurt Andersen fra bestyrelsen.

Han og Leif "Salle" Nielsen har været primus motorer på projektet. Men de to ildsjæle må erkende, at flammerne er ved at dø ud.

- Vi er godt nok ærgerlige. Det er for hele områdets skyld, vi vil gøre det her. Men det kan bare ikke hjælpe noget, når vi står og ikke har fået en krone. De har lige fået 12 millioner kroner til noget lignende i Skanderborg, siger Salle.

- Vi har i hvert fald talt med 18 fonde og haft ansøgninger ude hos de større fonde. Men ingen af dem har vist interesse i at støtte projektet, fortæller han.

Mange store fonde dækker kun lokalt, hvor de selv har interesser - såsom LEGO og Sallings fonde. Og her har det været svært for folkene bag badeanstalten at komme igennem.

- De giver en lov til at søge, og så bruger du rigtig meget tid på at lave en foransøgning, hvor man skal skrive, Gud ved hvor meget. Men når det så kommer til stykket, får man afslag, fordi de kun støtter "lokalt", siger en tydeligt frustreret Salle.

- Men alle fondene har været utroligt flinke og har udtrykt stor interesse til at starte med. Det er slet ikke det, siger han.


Andre kan prøve

Salle og Kurt Andersen lægger ikke skjul på, at de er kørt trætte i det tunge fondsansøgningsarbejde.

Projektet er i alt budgetteret til 2,6 millioner kroner, og der er på nuværende tidspunkt indsamlet 0,5 millioner kroner via et tilsagn fra Lolland Kommune og en privat donation til projektet.

- Og så var vi blevet lovet LAG-midler. Men hvis vi skulle søge de 400.000 kroner, så skulle vi have udbudstegninger og to tilbud på arbejdet. Og så langt var vi slet ikke kommet. Vi havde ikke 200.000 kroner til at få lavet det, siger Salle.

Dan-Projects John Pedersen har været behjælpelig med en visualisering af projektet, men havde allerede strakt sig meget langt for at hjælpe.

- Uden hans hjælp var vi slet ikke kommet så langt. Så den er vi meget glade for. Derfor er det jo også så ærgerligt, at vi ikke kommer igennem med det her. Vi kan jo se det hele for os, siger Kurt Andersen.

Også med Lokale- og Anlægsfonden var der bøvl. Her ville man kun støtte til enkeltrum. Og rummene skulle opføres et ad gangen.

- Det kunne vi jo slet ikke. Så her ville vi slet ikke fortsætte med at sende en ansøgning.

A.P. Møllers Fond og Realdania har allerede støttet mange projekter på Lolland, og derfor lå ansøgningen fra badeanstalten ikke lunt i svinget her.

Andre fonde støtter kun til materialer.

- Det havde ikke været et problem for 20-30 år siden. Der havde vi bare fået nogle frivillige til at hjælpe med at bygge sådan et hus op. Men det er et problem i dag, siger Salle.

De kuldsejlede planer handlede ikke blot om at bygge badeanstalten. Der var også lagt nøje planer for, hvordan den skulle drives med brugerbetaling, frivillige og hjælp fra kommunen med rengøring af det offentlige toilet.

- Det, at der ikke kommer et ordentligt offentligt toilet dernede, er nok det, vi har det værst med. Det er så tarveligt, at der ikke er andet end den lille blå toiletvogn i højsæsonen, siger Kurt Andersen.

Bestyrelsen kaster nu håndklædet i ringen. Men de har sikret, at kommunens støtte stadig er der, hvis andre vil samle håndklædet op og arbejde videre med at realisere en badeanstalt i området.

- Vi lægger ikke projektet ned endnu. Vi lægger det i dvale. Så hvis der er andre, der vil prøve at køre projektet videre, så skal de bare ringe til en af os, lyder opfordringen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

Annonce