cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lolland

Lagde alt på bordet og fik mild straf i stor narkosag

Stor narkosag fra Nørreballe, der trækker tråde til bandemiljøet, bliver hen over foråret trævlet op i Retten i Nykøbing.
12. februar 2019 kl. 12:30 Af Birgitta Andersen

Annonce

NØRREBALLE 24-årige Majken Johansen fik i sidste uge en dom på tre års ubetinget fængsel i den store narkosag fra Nørreballe.

Folketidende har tidligere skrevet om sagen, der rullede, da politiet 3. maj 2018 gennemførte en større razzia mod en villa i Nørreballe. Det fremgik af sagen, at Majken Johansen boede i denne villa sammen med sin daværende kæreste, der også er tiltalt.

Læs også: Fængslet for at have modtaget stor mængde narko

Via aflytninger mener politiet at kunne føre bevis for, at der i en treårig periode, med Majken Johansens viden, er solgt 36 kilo hash, cirka 500 gram amfetamin og cirka 1,8 kilo kokain fra adressen. Hun var først sigtet som bagmand, men blev kun tiltalt for medvirken.

Den unge kvinde fortalte i retten, at hun havde åbnet døren og taget imod et par gange, havde hjulpet med at føre lidt regnskab og også en enkelt gang transporteret penge.

Hun valgte at lægge alt på bordet og fortælle politiet om både sin egen og andres rolle i sagen. Det, og det faktum, at hun har gode personlige forhold og en uplettet straffeattest, medvirkede til, at strafudmålingen blev lav i forhold til de store mængder narkotika. Desuden forklarede Majken Johansen, at hun nu tager afstand til ekskæresten og miljøet.

- Hun har siddet ni måneder i varetægtsfængsel med besøgskontrol. Det er hårdt. Vi håber, at hun kan komme ud efter halvdelen af tiden, så hun kan komme videre med sit liv, forklarer kvindens forsvarer Mie Sønder Koch.

Både hun og anklager Mariam Khalil var enige om, at tre års ubetinget var en fornuftig straf, situationen taget i betragning. Hovedmændene i den store narkosag skal for retten senere på foråret.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Myndighederne med hovedet i busken 21. august 2019 kl. 16.09

AF: FREDDI HANSEN

"Ugeavis lagt for had" 20. august 2019 kl. 21.02

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47

AF: LARS RASMUSSEN

Solceller omkring Grænge landsby 15. august 2019 kl. 18.53

AF: LEIF A. JENSEN

Stem, som I plejer og… 13. august 2019 kl. 18.53

Annonce