cookie-og-privatlivspolitik
Ved sidste kommunalvalg sagde Jan Andersson farvel til Socialdemokratiet og startede sin egen liste, Landsbylisten. Han har meldt sig ind hos Socialdemokraterne igen, men er ikke at finde på kandidatlisten.
Ved sidste kommunalvalg sagde Jan Andersson farvel til Socialdemokratiet og startede sin egen liste, Landsbylisten. Han har meldt sig ind hos Socialdemokraterne igen, men er ikke at finde på kandidatlisten.
Foto: Claus Hansen

Lolland

Landsbylisten er lukket

I 2017 var Jan Andersson eneste kandidat for Landsbylisten.
06. oktober 2021 kl. 08:27 Af Lise Ravnkilde

LOLLAND Jan Andersson har meldt sig ind i Socialdemokratiet igen. Op til kommunalvalget i Lolland Kommune i 2017 meldte han sig ellers ud, fordi han var blevet sur over, at han slet ikke var blevet kontaktet, inden kandidatlisten blev sendt ud.

- Så tænkte jeg, jeg kan ligeså godt stille op for mig selv, fortæller han.

Han oprettede Landsbylisten (G), der fik 28 stemmer (0,1 procent). Han blev ikke valgt ind, det havde han heller ikke forventet.

Han brugte ikke de store økonomiske midler på at føre valgkamp, han havde for eksempel ingen valgplakater. Han deltog i de valgmøder, han kunne nå.

- Jeg fik desværre meldt ud, at jeg ingen forventning havde om at blive stemt ind, det kostede nok nogle stemmer, fortæller Jan Andersson.

Annonce

Han stillede op for at gøre opmærksom på de sager, han brænder for. Sager, han stadig brænder for. Han mener, der er forskelsbehandling på by- og landområderne i kommunen.

Som medlem af folkeoplysningsudvalget, Errindlev Gymnastik- og Idrætsforening, Errindlevhallen og Errindlev Købmand peger han især på idrætsområdet.

Han meldte sig ind i Socialdemokratiet igen for et år siden og håbede på at få en plads på stemmesedlen, det har han ikke fået.

- Jeg er ikke skuffet over ikke at blive opstillet, men forundret over, at de ikke vil have de sidste stemmer med på listen, siger han.

Han planlægger at deltage i så mange valgmøder som muligt og så føre valgkamp udefra og ind.

Annonce

- Jeg vil stille spørgsmål og sætte fokus på de ting, jeg gerne vil have på dagsordenen, forklarer han.

Ved sidste kommunalvalg kunne man i Lolland Kommune vælge fra en liste på 18 forskellige partier eller lister. Folketidende har talt med flere af de lokallister, der stillede op ved sidste valg.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

Annonce

ANNONCE