cookie-og-privatlivspolitik
Direktør Stig Rømer Winther, Femern Belt Development, tager imod delegationen fra Langeland og Svendborg for at fortælle om jobmulighederne under Femern Bælt-byggeriet.
Direktør Stig Rømer Winther, Femern Belt Development, tager imod delegationen fra Langeland og Svendborg for at fortælle om jobmulighederne under Femern Bælt-byggeriet.
Foto: Jan Knudsen/arkiv

Lolland

Langeland på jobjagt

Langeland og Svendborg vil gerne have andel i de arbejdspladser, der bliver skabt under byggeriet af Femern Bælt-forbindelsen.
23. august 2020 kl. 15:07 Af John Karlsen

FEMERN BÆLT Beskæftigelsesudvalgene i Langeland og Svendborg kommuner kommer sammen med kommunernes jobcenterchefter til Rødbyhavn i september for at se nærmere på mulighederne for, at deres borgere kan få andel i de arbejdspladser, der bliver skabt under Femern Bælt-byggeriet.

- Hvor arbejdsløsheden på landsplan var 5,1 procent i juni, var den 5,8 procent hos os, siger formanden for beskæftigelsesudvalget i Langeland Kommune, René Larsen, om årsagen til at interessere sig for arbejdspladserne i forbindelse med tunnelbyggeriet.

Der er aftalt møde med Femern Bælt Development for at høre om mulighederne for ikke bare at skaffe job til ledige langelændere og fynboer, men også for at høre om mulighederne for, at hjemlige virksomheder kan komme i kontakt med entreprenørerne på tunnelbyggeriet, så der kan skabes arbejdspladser på den måde. Initiativet kommer fra kommunernes jobcenterchefer.

- Og vi synes jo, det er en god ide. Der bliver mange arbejdspladser i byggeperioden - om ikke direkte i forbindelse med byggeriet, så vil der være mange afledte job at gå efter, siger René Larsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE