cookie-og-privatlivspolitik
Ole Pedersen på den nye "Ventebænk." Langø Bylaug er meget glad for gaven, men ville gerne have haft en bænk uden kassen til øl, og dermed en plads mere, men det kunne ikke lade sig gøre.
Ole Pedersen på den nye "Ventebænk." Langø Bylaug er meget glad for gaven, men ville gerne have haft en bænk uden kassen til øl, og dermed en plads mere, men det kunne ikke lade sig gøre.
Foto: Privat

Lolland

Langø får "blafferbænk"

Der er ingen busser i weekenderne, så "Kære bilist: Ta' mig op ..."
31. juli 2020 kl. 21:00 Af Marianne Knudsen

Annonce

LANGØ XL-byg ved Frederik Christensen, der selv er vokset op i Langø, har sponsoreret en "Ventebænk" til Langø Bylaug og dermed forhåbentlig til glæde for Langøs beboere og ikke mindst turister og sejlere.

Hensigten med bænken er, at hvis man har behov for at komme til Nakskov eller Vestenskov, kan man sætte sig på bænken og afvente, at en forbipasserende bilist tager én med.

Ideen om en sådan bænk er opstået, fordi den offentlige transport til og fra Langø er blevet forringet gennem de seneste år.

Der er for eksempel ingen forbindelser til Nakskov eller Vestenskov i weekenderne, hvis man da ikke bestiller Flextur eller Plustur to timer før, man ønsker at blive afhentet.

- Og det skal cykelturister eller sejlere nu ikke sætte sig ind i, hvis de skal ind at hente nogle varer for at kunne blive en dag længere i Langø, fremhæver formanden for Langø Bylaug, Ole Pedersen.

"Ventebænken" har selv været i venteposition på grund af coronakrisen, da tiden ikke var moden til at lancere ideen om samkørsel, oplyser han.

Men nu er bænken placeret på hjørnet af Vester Oddevej og Langøvejen. Lige over for forsamlingshuset.

Ja, men hvordan kommer man så hjem igen?

Det problem er ikke helt løst endnu, men Langø Bylaug arbejder på at få opstillet en tilsvarende bænk ved Langøvejen i Vestenskov, mens der i Nakskov er mulighed for at stille sig ved stoppestedet på Skansen og håbe på, at nogen stopper og tager én med.

Initiativet og gaven har fået ros på Facebook og blandt andet kommentaren, at "det skal nok blive en succes, især hvis der er kolde bajere i kassen."KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce