cookie-og-privatlivspolitik
Pool party som dette i Rødby Svømmehal vil fortsat kræve en del tilsynsførende voksne med underviserprøve eller endda livredderprøve.
Pool party som dette i Rødby Svømmehal vil fortsat kræve en del tilsynsførende voksne med underviserprøve eller endda livredderprøve.
Foto: Ingrid Riis

Lolland

Lempelse af regler for børns ophold i svømmehal

Børn fra dagpleje og vuggestuer skal igen have lov til at komme i svømmehallen. Med et eller to børn pr. voksen.
10. januar 2019 kl. 19:40 Af Inger Baumann Møller

Annonce
FAKTA
De nuværende retningslinjer fylder 11 A-4 sider og forbyder vandaktiviteter for børn under tre år, mens vuggestue- og børnehavebørn skal opdækkes med en voksen per barn.
Der er to forslag til nye retningslinjer.
Forslag 1: Administrationen anbefaler, at retningslinjerne for de 0-3- årige børn fortsat baseres på Dansk Svømmeunions anbefalinger, men lempes i forhold til dagpleje og vuggestue, så forholdet mellem voksne og børn er 1 til 1.
Dette vil i praksis forudsætte et samarbejde med frivillige voksne og som minimum to medarbejdere, der har ansvar for tilsyn.
Forslag 2: Er gradueret i forhold til anbefalingerne fra Dansk Svømmeunion.
Højest to børn per tilsynsførende, hvad angår dagpleje og vuggestuebørn.
Børnehave til skolealder: Højest fem børn per tilsynsførende.
Fra skolealder til 18 år: Højest 12 børn per tilsynsførende.

LOLLAND Snart bliver det formentlig igen muligt for dagplejemødre i Lolland Kommune at tage deres børn med sig i svømmehallen.

Politikerne i kommunens børne- og skoleudvalg skal i dag tage stilling til to konkrete forslag, som forvaltningen har udarbejdet for at gøre reglerne for badning i svømmehaller og for sejlads med børn mere lempelige.

De blev nemlig skærpet efter en ulykke, hvor en otteårig dreng fra en SFO 26. april 2017 druknede i Rødby Svømmehal. De skærpede regler trådte i kraft ved årsskiftet 2018, men som omtalt tidligere i Folketidende er reglerne nok blevet for strikse.


Skelet til andre kommuner

- Dagplejere og vuggestuer er reelt afskåret fra at bruge svømmehallen med de nuværende regler, der siger ingen vandaktivitet for børn under tre år og en bemanding med en voksen per barn for vuggestue- og børnehavebørn.

Det siger formanden for børne- og skoleudvalget, Kasper Roug (S), der i efteråret 2018 havde retningslinjerne oppe at vende i både børneudvalg og i sit politiske bagland, og som i dag bliver præsenteret for de regler, forvaltningen har udarbejdet.

- Man har konkret kigget på, hvordan reglerne er i andre kommuner, og de er meget mindre strikse, siger Kasper Roug, der regner med, at de nye retningslinjer bliver vedtaget i byrådet i februar.

- Muligvis kommer vi til at tage en omgang mere. Det kan man jo aldrig vide.


Vand på tre sider

- Når børn under tre år ikke må komme i svømmehallen med deres dagplejere, så er det jo klart, at der ikke kan ske ulykker. Det er selvfølgelig godt, men man afskærer også børnene fra nogle oplevelser og fra noget læring, siger Kasper Roug, der også mener, det er grotesk, at han som privatperson og som far til et vuggestuebarn og et børnehavebarn godt må tage to børn med sig i svømmehallen. Mens det samme ikke gælder for en dagplejemor.

- Man kan sige, at de kommende regler for dagplejebørn i svømmehaller formentlig bliver mere passende i forhold til, at vi er en kommune med vand til tre sider, forklarer han.

Bademesteren i Maribo Hallerne oplyser til udvalget, at Maribo Svømmeforening som udgangspunkt har to uddannede personaler til at passe på et hold på op til 20-25 børn i aldersgruppen 4 til 18 år. Dette er i overensstemmelse med Dansk Svømmeunions anbefalinger.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

at lukke broen 15. juni 2019 kl. 15.15

AF: MARTIN WOUTERS

så bruge kommune igen… 11. juni 2019 kl. 12.05

AF: JOHN WENNERWALD

Nu skal der arbejdes 09. juni 2019 kl. 22.03

AF: MARTIN WOUTERS

18,5 mill. i minus KUN på… 05. juni 2019 kl. 13.49

AF: ERIK PFEIFFER DAMGAARD

Dansk Folkeparti og Radikale 03. juni 2019 kl. 20.21

AF: JOHN WENNERWALD

Svigt i daginstitutioner 02. juni 2019 kl. 22.49

Annonce